Habits de Lumiére

Habits de Lumière, de Champagnestreek op haar best!

Aan de vooravond van kerst en oud en nieuw wordt dit smaakvolle en kleurrijke festival aangeboden door de stad Epernay. 3 dagen staat Epernay bol van lichtspektakels, waanzinnig theater, heerlijk eten en veel champagne. De exclusieve champagnehuizen in de Avenue de Champagne openen hun deuren alleen tijdens dit festival. De stad viert haar culinaire kunsten en culturele erfgoed. Je kunt genieten van de vele festiviteiten in de Avenue de Champagne, ‘Habits de Saveurs’, een oldtimers parade en nog veel meer!

Impressie Habits de Lumière weekend

Genieten in Epernay

In 2018 is het alweer de 18e jaar op rij dat het populaire lichtfestival wordt georganiseerd in Epernay! Naast de prachtige licht kunstwerken, ontdek je ‘Habits de Saveurs’, een smaakfestival waar bezoekers worden getrakteerd op lokale specialiteiten die diverse chefs uit de regio voorschotelen. Ook vindt er een parade van oldtimers plaats en zijn er verschillende exposities en voorstellingen die je kunt bezoeken. En nog belangrijker, er kunnen vele champagnes worden geproefd!

Het festival staat ook bekend om de theatervoorstellingen en de lichtshow in de avonduren. De champagnehuizen in Avenue de Champagne openen speciaal voor dit event hun deuren zodat je kunt genieten van champagne proeverijen en hapjes.

 

Reis naar Habits de Lumière!

Hieronder lichten we de verschillende programma onderdelen toe. Als je geïnteresseerd bent, raden we aan tijdig te boeken! Het evenement is zo geliefd dat accommodaties snel volgeboekt zijn! Wanneer je verder een aanpassing wenst in onderstaand programma is dat uiteraard mogelijk.

Programma

Theater en lichtspektakels in Epernay

Tijdens het festivalweekend van Habits de Lumière geniet je in de avonden van theatrale straatvoorstellingen, prachtige parades en betoverende lichtshows. Het festival wordt ieder jaar populairder, zowel onder de lokale bevolking als bij bezoekers van de stad, en biedt elke keer weer nieuwe verassingen en mooiere shows. Een hele beleving die je lang bij zal blijven!

Bezoek aan de beroemde Avenue de Champagne

De Avenue de Champagne is de beroemde lange straat in Epernay. Epernay wordt beschouwd als het historisch centrum van La Champagne en een grootse champagne hoofdstraat kan dan natuurlijk niet ontbreken. De avenue zelf is al een pittoresk plaatje om doorheen te flaneren, daarnaast vind je er echter ook de prachtige hoofdgebouwen van grote champagnehuizen, zoals Moët et Chandon en Lauren-Perrier. Een must-see in de Champagne!

Bezoek aan een kleine champagneproducent

Tijdens een weekendje weg naar Habits de Lumière bezoek je een kleine, zelfstandige champagneproducent. Daar wordt je verwelkomd met een Engelstalige rondleiding. De producenten vertellen je alles over hun gaarden, de type druiven die ze cultiveren en natuurlijk over hun cuvées. Ook maak je kennis met het gehele proces van de champagneproductie, van druivenpers tot bottelmachine. De rondleiding wordt uiteraard afgesloten met het proeven van de champagnes!

Bezoek aan een beroemd champagnehuis in Reims

Naast de zelfstandige champagneproducent, ga je ook op bezoek bij een bekend champagnehuis in Reims. Ook hier kun je genieten van een rondleiding met aansluitend een champagneproeverij. Je zult merken dat dit een totaal andere beleving is dan bij de kleine champagneproducent.

Excursie naar de Kathedraal Notre Dame in Reims

Reims is de bekendste stad van de Champagne. Dankzij de lange historie van deze plaats is er veel te bewonderen en zijn er mooie plekken om te bezoeken. De Kathedraal Notre Dame is het bekendste bouwwerk van Reims. In deze 800 jaar oude kathedraal zijn in het verleden vele koningen gekroond. Binnen in de gothische kerk kun je opkijken naar de prachtige beschilderde ramen door Marc Chagall. De kathedraal is één van de culturele hoogtepunten van de regio en zonder twijfel een must-see!

Excursie naar Palais du Tau in Reims

Ook het prachtige Palais du Tau kun je vinden in Reims. Dit aartsbisschoppelijk paleis staat, net als de Kathedraal Notre Dame, sinds 1991 op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Het bouwwerk dateert echter al uit de 15e eeuw! Het werd gebouwd tussen 1498 en 1509 en later deels herbouwd in 1675. De Franse koningen die in de kathedraal van Reims werden gekroond, verbleven tijdens de kroningsfeesten in het paleis. Kortom, zeker een bezoek waard!

Extra opties

Er zijn verschillende extra opties bij te boeken. Kijk voor inspiratie ook naar de mogelijke activiteiten. Specifieke wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Onze pakketten

Pakket A

Habits de Lumière
hotel in Epernay

2 nachten & 2 champagne bezoeken met champagne

14 – 16 december 2018

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 265 p.p.

Boek nu!

Pakket B

Habits de Lumière
hotel in Epernay

2 nachten & 2 champagne bezoeken met champagne

14 – 16 december 2018

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 439 p.p.

Boek nu!

Pakket C

Habits de Lumière
hotel in de regio Epernay

2 nachten & 2 champagne bezoeken met champagne

14 – 16 december 2018

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 479 p.p.

Boek nu!

Pakket D

Habits de Lumière

Op maat

– van B&B tot 5 sterren hotel –

Laat ons je wensen weten en
we maken je reis helemaal op maat.

€ 230

Vraag aan!

Share This