Gastronomie Sommelierreis

Bij deze nodigen we je met plezier uit voor de Gastronomie Sommelier reis naar de Champagne. Het is een reis voor sommeliers en mensen werkzaam in de gastronomie. Vertrek is op zondag 7 april en we komen terug op woensdag 10 april 2019. Je kan je inschrijven of een optie boeken tot 10 februari. De optie dient uiterlijk voor 28 februari 2019 worden omgezet in een boeking.

Leren en genieten!

Het is een educatieve reis waarbij we vooral de diverse smaakstijlen van Champagne en de serveerwijze onder de aandacht willen brengen. Een kleine opsomming;
– bezoek aan grote bekende champagnehuizen met proeverijen
– bezoek aan kleinere champagneproducenten met proeverijen
– bezoek Comité Champagne over de laatste ontwikkelingen in de Champagne
– Champagne masterclasses over verschillende thema’s

Het zal een vol programma zijn aangezien we zoveel mogelijk informatie willen vergaren in beperkte tijd.

Organisatie en begeleiding

De begeleiding is in handen van Champagne Ambassadeur Hinke de Jong. En onder voorbehoud is ook Champagne Ambassadeur Anja Vondenhoff begeleider.  De reis wordt verzorgd door Champagne Travel.

Impressie Gastronomie Sommelierreis

Programma

De onderdelen

De reis is een aaneenschakeling van interessante onderdelen. Waarbij gastronomie en champagne continu en op verschillende wijze aan de orde is. Hier een opsomming van de onderdelen.

– bezoek aan grote bekende champagnehuizen met proeverijen – bezoek aan kleinere champagneproducenten met proeverijen – bezoek Comité Champagne over de laatste ontwikkelingen in de Champagne – Champagne masterclasses over verschillende thema’s

De Champagne masterclasses

Door middel van verschillende masterclasses geven we aandacht aan de volgende onderwerpen; o  Wijnbouw o  Vinificatie o  Wijn en spijs o  Rosé o  Wijn en glaswerk o  Sabreren / A la volée o  Oude wijnen

Bezoek aan een kleine champagneproducent

Tijdens de gastronomie sommelierreis bezoeken we een een kleine, zelfstandige champagneproducent. Daar wordt je verwelkomd met een Engelstalige rondleiding. De producent vertelt je alles over hun gaarden, de type druiven die ze cultiveren en natuurlijk over hun cuvées. Ook maak je kennis met het gehele proces van de champagneproductie, van druivenpers tot bottelmachine. De rondleiding wordt uiteraard afgesloten met het proeven van champagnes!

Bezoek aan grote bekende champagnehuizen

Naast de zelfstandige champagneproducent, ga je ook op bezoek bij bekende en grootse champagnehuizen. Ook hier kun je genieten van een rondleiding met aansluitend een champagneproeverij. Je zult merken dat dit een totaal andere beleving is dan bij het kleine champagnehuis.

Bezoek Comité Champagne Epernay

We zullen ook het Champagnebureau bezoeken in Epernay. Hier wordt je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Champagne.Het Champagnebureau is allesbepalend voor de productie van de champagne en belangrijk voor zowel de boeren als de huizen.

Hotel

Voor alle deelnemers is er een privékamer beschikbaar met douche in het 1* hotel Premiere Classe in Epernay. Dit is een eenvoudig hotel en inclusief ontbijt.

Minimaal vereist niveau

Deze reis is gericht op medewerkers die als (assistent) sommelier werkzaam zijn. Deelnemers hebben een minimaal opleidingsniveau van SDEN 3, WSET3 of CMS.

Kosten en aanmelding

De kosten van het geheel zijn €525,00 per persoon. Dit is inclusief het programma, overnachtingen met ontbijt, toeristenbelasting, vervoer en begeleiding en bijna alle lunches/diners/champagne ter plaatse. Zodra het programma definitief is, wordt voor vertrek gevraagd een resterend bedrag te betalen. Afgelopen jaar was dat €95 per persoon.

Ben je enthousiast en wil je deze unieke kans op een prachtige reis pakken? Meld je dan zo snel als mogelijk aan via onderstaande button. Heb je vragen dan kun je gebruik maken van ons contactformulier. contact met ons op!

EXCLUSIEF VOOR SOMMELIERS – ASSISTENT SOMMELIERS – MAITRE SOMMELIERS

Gastronomie Sommelierreis

AANMELDEN VOOR DE REIS of BOEKEN VAN EEN OPTIE

3 nachten

7 – 10 april 2019

PRIVEKAMER

€525,- p.p.

Boek nu of neem een optie!

Share This