Gastronomie Sommelierreis

Bij deze nodigen we je met plezier uit voor de Gastronomie Sommelier reis naar de Champagne. Het is een reis voor sommeliers en mensen werkzaam in de gastronomie. Vertrek is op zondag 25 maart en we komen terug op woensdag 28 maart 2018. Je kan je inschrijven of een optie boeken tot eind januari. De optie dient uiterlijk voor 25 februari 2018 worden omgezet in een boeking.

Op dit moment is de reis volgeboekt. Je kan je wel op de wachtlijst plaatsen. Zodra we beschikbaarheid krijgen wordt je hierover geïnformeerd. Het is zeker de moeite waard om je hiervoor in te schrijven.

Leren en genieten!

Het is een educatieve reis waarbij we vooral de diverse smaakstijlen van Champagne en de serveerwijze onder de aandacht willen brengen. Een kleine opsomming;
– uniek bezoek aan Rungis in Parijs, werelds grootste verscentrum
– bezoek aan grote bekende champagnehuizen met proeverijen
– bezoek aan kleinere champagneproducenten met proeverijen
– bezoek Comité Champagne over de laatste ontwikkelingen in de Champagne
– Champagne masterclasses over verschillende thema’s

Het zal een vol programma zijn aangezien we zoveel mogelijk informatie willen vergaren in beperkte tijd.

Organisatie en begeleiding

De begeleiding is in handen van Champagne Ambassadeur Hinke de Jong. De reis wordt verzorgd door Champagne Travel en valt onder de wettelijk verplichte reis garantieregeling.

Impressie Gastronomie Sommelierreis

Programma

De onderdelen

De reis is een aaneenschakeling van interessante onderdelen. Waarbij gastronomie en champagne continu en op verschillende wijze aan de orde is. Hier een opsomming van de onderdelen.

– uniek bezoek aan Rungis in Parijs, werelds grootste verscentrum – bezoek aan grote bekende champagnehuizen met proeverijen – bezoek aan kleinere champagneproducenten met proeverijen – bezoek Comité Champagne over de laatste ontwikkelingen in de Champagne – Champagne masterclasses over verschillende thema’s

De Champagne masterclasses

Door middel van verschillende masterclasses geven we aandacht aan de volgende onderwerpen; o  Wijnbouw
o  Vinificatie
o  Wijn en spijs
o  Rosé
o  Wijn en glaswerk
o  Sabreren / A la volée
o  Oude wijnen

Bezoek aan Rungis Parijs

Rungis is het grootste verscentrum ter wereld. Hier zullen we erg vroeg in de ochtend een bezoek brengen aan deze iconische plek in Parijs!

Bezoek aan een kleine champagneproducent

Tijdens de gastronomie sommelierreis bezoeken we een een kleine, zelfstandige champagneproducent. Daar wordt je verwelkomd met een Engelstalige rondleiding. De producent vertelt je alles over hun gaarden, de type druiven die ze cultiveren en natuurlijk over hun cuvées. Ook maak je kennis met het gehele proces van de champagneproductie, van druivenpers tot bottelmachine. De rondleiding wordt uiteraard afgesloten met het proeven van champagnes!

Bezoek aan grote bekende champagnehuizen

Naast de zelfstandige champagneproducent, ga je ook op bezoek bij bekende en grootse champagnehuizen. Ook hier kun je genieten van een rondleiding met aansluitend een champagneproeverij. Je zult merken dat dit een totaal andere beleving is dan bij het kleine champagnehuis.

Bezoek Champagnebureau Epernay

We zullen ook het Champagnebureau bezoeken in Epernay. Hier wordt je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Champagne.Het Champagnebureau is allesbepalend voor de productie van de champagne en belangrijk voor zowel de boeren als de huizen.

Hotel

Voor alle deelnemers is er een kamer beschikbaar in het hotel Premiere Classe in Epernay

Minimaal vereist niveau

Deze reis is gericht op medewerkers die als (assistent) sommelier werkzaam zijn. Deelnemers hebben een minimaal opleidingsniveau van SDEN 3 of WSET3.

Kosten en aanmelding

De kosten van het geheel zijn €425,00 per persoon. Dit is inclusief het programma, overnachtingen met ontbijt, toeristenbelasting, bijna alle lunches en diners ter plaatse, vervoer en begeleiding.

Ben je enthousiast en wil je deze unieke kans op een prachtige reis pakken? Meld je dan zo snel als mogelijk aan via onderstaande button. Heb je vragen dan kun je gebruik maken van ons contactformulier. contact met ons op!

EXCLUSIEF VOOR SOMMELIERS – ASSISTENT SOMMELIERS – MAITRE SOMMELIERS

Gastronomie Sommelierreis

DE REIS IS REEDS VOLGEBOEKT, PLAATS JE VOORAL OP DE WACHTLIJST
Zodra er een plek beschikbaar komt wordt je geïnformeerd.

3 nachten

25-28 maart 2018

PRIVEKAMER

€425,- p.p.

Plaats me op de wachtlijst!

Share This