Champagne VIP groepsreis i.s.m. Bosman Wijnkoperij

Van 13 – 15 september verzorgen we een volledig verzorgde VIP groepsreis naar de Champagne. Het wordt een unieke reis want het primaire reisdoel is Champagne Leclerc Briant, het meest besproken huis van deze tijd. De Nederlandse Champagne Ambassadeur 2016, Hinke de Jong, zij zal ervoor zorgen dat je op iedere vraag een gedegen antwoord krijgt.

Er is slechts plek voor 15 – 20 deelnemers.

Wijnmaker Hervé Jestin

Het is een absoluut VIP programma waarbij je ter plaatse kennis maakt met dé top wijnmaker van Leclerc Briant champagne, Hervé Jestin. Hervé kreeg in de Britse vakbladen de titel ‘Belangrijkste wijnmaker in Champagne het afgelopen decennium, en de volgende’, dat is een flinke uitspraak. Tijdens deze reis ontdek je wat hem zo bijzonder maakt en daarmee ook de champagnes van Leclerc Briant.

Maar je gaat nog veel meer proeven en ontdekken. En zeer waarschijnlijk wordt er in deze periode ook geoogst in de Champagne. Dat maakt het extra speciaal. Hieronder lees je het programma.

Impressie Champagne VIP groepsreis

Programma

Masterclass van Champagne Ambassadeur

Bij aankomst in de Champagne krijg je direct een champagne masterclass. Op deze manier wordt je direct ongedompeld in de wereld van deze bruisende wijn. Je proeft verschillende champagnes en leert meer over de verschillende duivenrassen en achtergrond van het ontstaan van de champagne!

De masterclass wordt gegeven door de Champagne Ambassadeur 2016 van Nederland. Het Comité Champagne heeft deze titel gegeven aan personen die tijdens de competitie voor de jury inhoudelijk hebben bewezen te beschikken over kennis van champagne, wijn-spijs combinaties weten te maken, kunnen presenteren en deze kennis weten over te dragen.

VIP bezoek aan een Leclerc Briant

Het eerste bezoek is aan het champagnehuis Leclerc Briant. Je wordt hier met alle egards ontvangen en maakt kennis met Hervé Jestin, de wijnmaker van dit huis. Hij vertelt je alles over bio-dynamische wijngaarden, de druiven en natuurlijk over de cuvées. Het bezoek wordt compleet gemaakt met een uitgebreide proeverij. Je krijgt uiteraard gelegenheid je vragen te stellen.

Het is zeldzaam dat de wijnmaker van deze statuur erbij is. Dat maakt dit bezoek extra speciaal.

Bezoek aan een bekend champagnehuis in Reims

Je gaat ook ook op bezoek bij een bekend champagnehuis in Reims. Bijzonder hierbij is dat je de historische Crayeres kelders gaat zien. Niet alleen krijg je een rondleiding door dit huis maar uiteraard volgt er aansluitend een mooie champagneproeverij. Juist deze Crayeres hebben er mede voor gezorgd dat de Champagne op de Unesco werelderfgoedlijst is gekomen.

Bezoek aan het dorp van Dom Pérignon

Het dorp biedt een aantal gezichtspunten met een uniek panorama over de Marnevallei en de omringende wijngaarden. Dom Pérignon heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de champagne. Hij was degene die begon met het blenden van de verschillende druiven. Nog steeds is dit een van de redenen waardoor er tegenwoordig zoveel diverse stijlen champagne zijn.

In Hautvillers is het kerkje te bezoeken waar Dom Perignon werkte en begraven ligt. Het dorpje kenmerkt vooral ook door de vele smeedijzeren uithangborden. Het is een idyllisch dorp en fijne plek voor een mooie wandeling.

Bezoek aan de boomhutbar

Er zijn vele bijzondere plekken te bezoeken in de Champagne. Zo ook deze boomhutbar. Hier mag je genieten van het prachtige uitzicht met een mooi glas champagne!

Bezoek aan de beroemde Avenue de Champagne

De l’avenue de Champagne is de beroemde lange straat in Epernay. Epernay wordt beschouwd als het historisch centrum van La Champagne en een grootse champagne hoofdstraat kan dan natuurlijk niet ontbreken. De avenue zelf is al een pittoresk plaatje om doorheen te flaneren, daarnaast vind je er echter ook de prachtige hoofdgebouwen van grote champagnehuizen. Ook heeft Leclerc Briant hier een boutique waar je wordt ontvangen met een glas champagne!

Gastronomisch genieten

Een bezoek aan de Champagne is niet compleet zonder het gastronomische genieten. Na aankomst in de Champagne staat er een diner op het programma in het gastronomische restaurant van het hotel.

De volgende dag ga je lunchen in een hele gezellige vlotte bistro in de regio. In de avond vindt het diner plaats in de Brasserie van het gloednieuwe 5* hotel in de Champagne. Dit is een van de meest mooie locaties in de Champagne. En mag zeker niet ontbreken op deze VIP reis.

Op de laatste dag vindt er een gastronomische finale lunch plaats in Epernay.

Vervoer

Het vervoer is inclusief en gaat plaatsvinden met een luxe bus van Beuk. Zij staan bekend vanwege de gastvrije service en correct rijgedrag. Dat betekent dat je heerlijk kun genieten van alle glazen champagnes die je krijgt geschonken.

Hotel

Het verblijf is in een goed en keurig verzorgd 3*** hotel in de regio. Ontbijt is hier goed verzorgd en je verblijft hier temidden van de wijngaarden.

Vragen?

Heb je vragen of specifieke wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Het pakket

Champagne VIP groepsreis

2 nachten

glasses-toast

13-15 september 2019

TWEEPERSOONS KAMERBEZETTING

€895,- p.p.

Meerkosten 1-persoonskamer €120,- p.p.

Boek nu of neem een optie!

Share This