De heerlijke mousserende wijn, natuurlijk. En alle culinaire verwennerij in de Champagnestreek. Maar er zijn nog meer redenen om paar dagen naar Champagne te gaan. We zetten vijf tips van onze Champagnereisexperts op een rij.

Hinke de Jong, oprichter Champagne Travel: “Champagne is veel gemoedelijker dan ik van tevoren dacht. Natuurlijk is in Champagne genoeg pracht en praal te vinden, maar bij kleinere producenten in kleinere plaatsen is de sfeer heel anders. Champagne is veelzijdiger dan je zou denken, en dat laat ik graag zien.” Deze vijf punten zijn de perfecte uitgangspunten voor een onvergetelijke reis, lang of kort, naar Champagne.

 

#1: Werelderfgoed

Hallo cultuurliefhebbers, Champagne staat maar liefst drie keer op het overzicht van Unesco Werelderfgoed. Niet alleen de historische wijngaarden van Hautvilliers, Aÿ en Mareuil-sur-Aÿ staan op de lijst, en Fort Chabrol in Epernay staan op de lijst, maar ook de prachtige Avenue de Champagne. Dat is de weg van een kilometer lang in Epernay, langs alle prachtige historische gebouwen van de verschillende champagnehuizen. Denk ook aan de kilometers kelders die hier onder de grond liggen, waar al die champagne ligt te rijpen. Als je wilt, kan Champagne Travel exclusieve proeverijen (of zelfs een diner!) in zo’n kelder regelen. Dat geeft een andere dimensie aan het begrip: cultuur proeven.

 

#2: De Champagnestreek is niet zo groot

Trakteer je jezelf op een minivakantie in de Champagne, dan hoef je geen kilometers te maken om de highlights van de streek te zien. Alles in Champagne is verrassend bereikbaar, je rijdt in maximaal drie kwartier overal naartoe. Minder tijd achter het stuur, meer tijd in de natuur, de kelders en de wijnhuizen om champagne te proeven en te ontdekken. Geen zin om te rijden? Verstandig, ook met een taxi ben je zo van hot naar her.

 

#3: De Champagnestreek is ideaal voor reizen met een kleine groep

Vriendenweekend? Teambuilding met collega’s? Met kinderen en aanhang een paar dagen weg? Juist de Champagne is perfect voor reizen met kleine groepen. Zie punt 5: binnen een paar uur ben je op de bestemming. De regio biedt genoeg sfeervolle accommodaties voor groepen – gezellig, huiselijk en comfortabel. Gelukkig zijn alle faciliteiten voor zakelijke meetings ook aanwezig, zo kan het nuttige en het aangename worden verenigd. Een gezamenlijke champagneproeverij is een feestelijke manier om het uitstapje te starten. En in Champagne is genoeg te ondernemen en te beleven, zie punt 5.

#4: In de Champagnestreek is genoeg te doen

Natuurlijk ga je champagne proeven als je hier logeert. En een bezoekje aan een mooi Champagnehuis is ook een goed idee. Maar daarna is er nog genoeg te ondernemen. Een fiets- of wandelroute door de wijngaard is leuk, vooral als een gids alles over wijnbouw kan vertellen. En wat denk je van een rit in een buggy door de wijngaarden? Spectaculair! En een tocht met mountainbikes dwars door de bossen en over mooie paden tussen wijngaarden door is ook onvergetelijk. Mensen die opzien tegen heuvel op, heuvel af op de fiets: geen zorgen, dat wordt gaat tegenwoordig met e-bikes en elektrische mountainbikes veel makkelijker.

#5: Champagnestreek is een perfecte tussenstop op weg naar Zuid-Frankrijk (of op de terugweg naar huis)

Vertrek je om 10.00 uur met de auto vanuit Utrecht, dan sta je om 15.00 uur op de kinderhoofdjes in het centrum van Reims. Champagne is helemaal niet ver weg! Die ligging zorgt ervoor dat Champagne de perfecte tussenstop is halverwege Zuid-Frankrijk of Noord-Italië. Boek een overnachting of twee in de Champagnestreek, dan kom je uitgerust op je vakantiebestemming aan. Hetzelfde maar andersom op de terugweg: jakker niet in één keer naar huis, maar parkeer op tijd, check in in een leuk hotel en ga ’s avonds relaxt eten in het centrum van Reims of in een prima bistro op het platteland.

 

Waarschuwing: laat deze kansen niet lopen

Ben je geïnspireerd om ook zo’n lekker weekend of midweek Champagne te boeken? Wees er op tijd bij. Juist omdat Champagne niet zo groot is, hebben accommodaties en activiteiten maar beperkte capaciteit. Hinke: “Tijdig plannen is aan te raden. Als Champagne Travel regelen we complete arrangementen, inclusief accommodaties en activiteiten, op hoog niveau. Geen stress, maar genieten van begin tot eind.”

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!