Bezoek & proeverij

Wanneer je in de Champagne bent moet je toch echt minimaal één bezoek brengen aan een champagneproducent of champagnehuis. Wij adviseren je om beide te bezoeken juist omdat ze zo verschillend zijn én ontzettend leuk!

Champagneproducent

Een champagneproducent is vaak een familiebedrijf veelal uitsluitend champagne maken van de eigen wijngaarden. Bovendien is een bezoek aan een producent juist heel persoonlijk!
De champagneproducent vertelt je veel over het champagne proces. Van de type druif, het terroir tot aan het labelen van de fles. Je maakt op een unieke en informele manier kennis met de champagneproducent. Tijdens dit bezoek zul je de directe passie en liefde voor het gebied en product ervaren. Daarna krijg je verschillende champagnes te proeven.

Champagnehuis

Een champagnehuis zijn de vaak bekende namen bij het grote publiek. Ze produceren champagne van eigen wijngaarden en de druiven die ze kopen van de vele champagneboeren. Je ontdekt de sfeer en het karakter van dit grootse champagnehuis en wordt rondgeleid.
Het geeft een hele andere beleving dan een kleine producent. Ze hebben veelal een rijke historie en impossante gebouwen met kilometerslange kelders. Kortom ook zeer bepalend voor de Champagne.
Na de rondleiding krijg je verschillende champagnes te proeven van dit champagnehuis.

Impressie tour & proeverij

Programma

Regio

We hebben veel champagneproducenten en huizen met wie we samenwerken in de gehele Champagneregio. Wanneer je voorkeur hebt voor een regio of producent/huis kun je dat aangeven.

Champagneproducent

Een bezoek aan een producent geeft op een informele wijze veel informatie over de werkwijze ondersteunt met een tour door het bedrijf. Er is voldoende tijd voor vragen. De tour is in het Engels. Wij boeken op basis van beschikbaarheid bij één van de producenten een bezoek.

Champagnehuis

Veel champagnehuizen zijn open voor het publiek. In het boekingsformulier kun je je voorkeur aangeven voor het gewenste champagnehuis of huizen. Wij werken onder andere samen met Taittinger, Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Boizel, Ruinart, Mercier, Nicolas Feuillatte en Devaux. De tour is in het Engels.

Privé bezoek

Het is mogelijk om een privé bezoek te boeken bij een champagneproducent en champagnehuis. Dan ben je verzekerd van volledige aandacht. Datzelfde geldt ook voor de proeverij die volgt na de tour.

Het is zelfs mogelijk in een aantal buitenverblijven van de grote huizen te lunchen of te dineren. Of wat denk je van een fietstocht met aansluitend een privé proeverij bij een van de chateaus van de grote huizen. Laat ons weten wat je budget is en je zou wensen. Prijzen voor privé bezoeken variëren van €80 tot €450 per persoon.

Proeverij

Na elke tour krijg je een proeverij. Wij boeken een proeverij met twee champagnes. Mocht je meer champagnes wensen bij de proeverij horen we dat graag.

Wanneer je het wil combineren met lunch, diner, of hapjes zoals kaas of zelfs chocola, kun je dat aanvragen.

Boeking met arrangement

Deze activiteit wordt uitsluitend in combinatie met onze arrangementen geboekt.

Extra opties

Er zijn verschillende extra opties bij te boeken. Deze zie je ook op het boekingsformulier staan. Specifieke wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Activiteit

Champagnebezoek

inclusief keldertour en champagneproeverij
datum en dagdeel naar keuze

glasses-toast

vanaf €46,- per persoon
privé bezoek mogelijk op aanvraag

uitsluitend in combinatie met arrangement te boeken

Ontdek onze arrangementen!

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!