Cultuur & historie

De Champagne heeft een rijke geschiedenis en daarmee ook veel boeiende historische en culturele plekken om te bezoeken!

800 jarige Kathedraal Notre Dame

Van alle gebouwen is de 800 jaar oude Kathedraal Notre Dame wel de meest bekende. Het is een indrukwekkende kathedraal vanwege de vele kroningen en feesten die hier in het verleden hebben plaatsgevonden. Kortom een kathedraal met verhalen.

Musea

Ook vind je in de Champagne heel veel musea. Niet alleen in Reims maar ook op andere plekken in de regio. Uiteraard is er een wijnmuseum met prachtige vergezichten en andere boeiende musea zoals dat van de schilder Renoir.

Impressie Cultuur & historie

Programma

Avenue de Champagne in Epernay

De l’avenue de Champagne is de beroemde lange straat in Epernay. Epernay wordt beschouwd als het historisch centrum van La Champagne en een grootse champagne hoofdstraat kan dan natuurlijk niet ontbreken. De avenue zelf is al een pittoresk plaatje om doorheen te flaneren, daarnaast vind je er echter ook de indrukwekkende grote champagnehuizen. Een must-see in de Champagne!

Kathedraal Notre Dame in Reims

Reims is de bekendste stad van de Champagne. Dankzij de lange historie van deze plaats is er veel te bewonderen en zijn er mooie plekken om te bezoeken. De Kathedraal Notre Dame is het bekendste bouwwerk van Reims. In deze 800 jaar oude kathedraal zijn in het verleden vele koningen gekroond. Binnen in de gotische kerk kun je opkijken naar de prachtige beschilderde ramen door Marc Chagall. De kathedraal is één van de culturele hoogtepunten van de regio en zonder twijfel een must-see!

Palais du Tau in Reims

Ook het prachtige Palais du Tau kun je vinden in Reims. Dit aartsbisschoppelijk paleis staat, net als de Kathedraal Notre Dame, sinds 1991 op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Het bouwwerk dateert echter al uit de 15e eeuw! Het werd gebouwd tussen 1498 en 1509 en later deels herbouwd in 1675. De Franse koningen die in de kathedraal van Reims werden gekroond, verbleven tijdens de kroningsfeesten in het paleis. Kortom, zeker een bezoek waard en met de audiogids leer je alle bijzonderheden over deze historische plek kennen!

Museum in Reims

In Reims vind je verschillende musea. Zoals het; Museum of Fine Arts, Foujita Chapel, Saint Remi Museum, Museum de la Reddition (overgave WOII), Fort de la Pompelle en het Planetarium

Kerken in Troyes

Het is zeker een aanrader om de prachtige Saint-Pierre of Saint-Paul Kathedralen, Saint-Madeleine kerk, Saint-Urbain basiliek of de Saint-Pantaléon te bezoeken. De Saint-Urbain basiliek is een gotisch meesterwerk met prachtige glasramen en de Saint-Pantaléon kerk met een grootse beeldencollectie. Ze geven je een mooie indruk van de gotische stijl en ook binnen kun je de bijzondere schatten van lokaal erfgoed ontdekken.

Musea in Troyes

In Troyes en omgeving heb je de keuze uit de volgende musea: Museum van moderne kunst, apothekersmuseum, Maison de l’Outil et de la Pensée Ouvrière of Saint-Loup museum.

Atelier van Renoir

Ook heel interessant en gelegen op een prachtige schilderachtige plek is het museum en voormalig atelier van de schilder Renoir. In zuidelijke gelegen Essoyes wat een heel pittoresk dorpje is ontdek je waarom Renoir hier zo graag kwam.

Wijnmusea

Op een plek waar je zo over de wijngaarden heen kijkt vind je het wijnmuseum. Hier laten ze de geschiedenis en het ontstaan van de champagne aan je zien. Prachtige foto’s en oude gereedschappen nemen je mee terug in de tijd. Maar er is nóg een museum wat gevestigd is in de oudste champagne coöperatie. Hier hebben ze modern museum gemaakt die je ook meer verteld over dit bijzondere product en haar geschiedenis.

Boeking met arrangement

Deze activiteit wordt uitsluitend in combinatie met onze arrangementen geboekt.

Extra opties

Er zijn verschillende extra opties bij te boeken. Specifieke wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Pakket

Cultuur & Historie

bezoek de musea en historische plekken

vanaf € 6 p.p. per locatie

uitsluitend te boeken in combinatie met arrangement

Ontdek onze arrangementen!

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!