Toeristische Champagneroute

In de Champagne is er een toeristische route uitgezet. Ideaal om zo de regio te verkennen met de auto. Het leid je door de dorpjes en langs de wijngaarden. Onderweg zijn er verschillende bijzonderheden te zien of te bezoeken.

De route

De toeristische route is opgedeeld in vijf regio’s en in totaal ongeveer 700 kilometer. Je kunt ze uiteraard los van elkaar rijden. Zo kun je een deel van de route rijden en ondertussen een champagneproducent of champagnehuis bezoeken. Dat maakt je tour extra interessant. Maar ook vindt je musea onderweg en mooie kerken of andere bezienswaardigheden. En uiteraard prachtige wijngaarden in de Champagne.

Bezoeken van champagneproducenten en champagnehuizen

Door deze route kom je langs vele champagneproducenten en grote champagnehuizen die je kan bezoeken. Ons advies is dit wel vooraf te boeken. Niet elke producent of huis kan ‘à la minute’ een bezoek verzorgen of het is mogelijk volgeboekt. We kunnen dit voor je organiseren. Kortom ons advies boek tijdig je bezoek dan kunnen ze met alle egards ontvangen!

Impressie toeristische champagneroute

Regio routes

Reims en omgeving

Deze route leidt je van Reims naar Epernay met een paar mooie slingers door het landschap. Zo rij je eerst iets ten westen van Reims en vervolgens via het zuidoosten naar Epernay. Ook wel het hart van de Champagne genoemd.

Epernay en Sezanne

In Epernay vindt je vele grote champagnehuizen aan de Avenue de Champagne. Het is de moeite waard hier een wandeling te maken. Vanuit Epernay wordt je naar het zuiden geleidt via diverse dorpjes waarna je dan uitkomt ten zuiden van Sezanne.

Vallée de la Marne

Deze route brengt je in de Vallée van de Marne rivier. Je begint in Epernay en maakt zo een rondje door deze regio naar het dorp Château Thierry en weer terug. Hier vindt je veel champagneproducenten.

Côte des Bars

Wil je het zuiden van de Champagne ontdekken, kies dan voor deze route. Je start in het pittoreske dorpje Bar-sur-Aube en rijdt dan naar Bar-sur-Seine en weer terug. Je komt door het dorpje van de schilder Renoir een atelier had. Kortom een zeer aansprekende en prachtige route.

Vitry

Dit is de kortste route van alle vijf. Toch ook een heel aansprekende route door een minder bekend deel van de Champagne. De route is een rondje met begin in Vitry-le-Francois.

Boeking met arrangement

Deze activiteit wordt uitsluitend in combinatie met onze arrangementen geboekt.

Extra opties

Er zijn verschillende extra opties bij te boeken. Zoals een bezoek aan een producent of champagnehuis. Specifieke wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Activiteit

Toeristische Champagneroute

5 deelroutes

€5,- per route met beschrijving
€20,- voor alle 5 routes met beschrijving

uitsluitend in combinatie met arrangement te boeken

Ontdek onze arrangementen!

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!