Epernay

Epernay, een zeer charmant dorp met een klein centrum en dé Avenue de Champagne, in 2015 ook toegevoegd aan de Unesco werelderfgoedlijst. Een plek die Champagne ademt! Ontdek de statige champagnehuizen en kilometers volle champagnekelders. Naast heerlijke champagne geniet je hier ook van goede restaurants en champagnebars. Het aanbod is kleinschaliger en gemoedelijker dan in de stad Reims, maar dat heeft zijn charmes! Elk jaar vindt hier het mooiste jaarlijkse theater-, licht en culinair festival plaats, Habits du Lumière. Een regelrechte aanrader om alle zintuigen maximaal te verwennen.

Genieten in Epernay!

Het gezellige stadje is verder ideaal om door de straatjes te struinen en te genieten van de mooie omgeving. Ooit al een gepassioneerde wijnboer bezocht? Bewandel de Route du Champagne en geniet van de lokale lekkernijen. Het ideale weekendje om volledig te ontspannen!

Impressie Epernay

Programma

Epernay ontdekken

Verder kun je genieten van een mooie wandeling over Avenue de Champagne. En wat te denken van de gezellige winkelstraten. Waar je diverse gastronomische winkels en leuke boutiques zult aantreffen. Culinair gezien kom je in Epernay ook niets te kort. De lokale brasserieën en klasse restaurants verwennen je graag met heerlijke gerechten en mooie champagnes. In de Champagneregio is ook de speciale ‘Route Touristique’ aangegeven met borden. Zo verken je op een aangename manier de omgeving terwijl je geniet van de prachtige vergezichten met de wijnvelden.

Bezoek aan de beroemde Avenue de Champagne

De Avenue de Champagne is dé beroemdste straat in de Champagne. De avenue is een statige, brede straat om doorheen te flaneren. Naast te genieten van een mooie wandeling, vind je er ook de prachtige hoofdgebouwen van grote champagnehuizen, zoals Moët et Chandon, Laurent-Perrier. Pol Roger en De Venoge. Een must-see in het historisch centrum van La Champagne!

Bezoek aan een kleine champagneproducent

Tijdens een weekendje Epernay maak je ook kennis met kleine champagneproducenten. In de omliggende dorpjes kun je lokale producten waarbij champagne vaak al generaties in de familie zit bezoeken. Op een leuke, informele manier leer je meer over het champagneproces, het karakter en de bijzonderheden van het productieproces. Aan het einde van je bezoek kun je een aantal bijzondere champagnes van het huis proeven. Dit zal een heel andere beleving zijn dan bij de grote champagnehuizen en de prijzen liggen vaak iets lager.

Bezoek aan een groot champagnehuis

Nergens vind je zoveel grote en bekende champagnehuizen als in Epernay. Een bezoek aan een groot champagnehuis is een absolute aanrader om de wereld van champagne op een grootse manier te ervaren. Het is een zeer indrukwekkende beleving!

Een bezoekje aan Reims

Reims en Epernay zijn samen de meest bekende plekken van la Champagne. Naast de vele restaurants en champagnebars is Reims vooral een historische stad met veel bezienswaardigheden. De stad maakt zelfs deel uit van het cultureel erfgoed van UNESCO! Het is een aanrader een bezoek te brengen aan de Kathedraal Notre Dame in Reims. Ook zijn er vele musea in Reims; Reims Museum of Fine Arts, Foujita Chapel, Saint Remi Museum, Museum de la Reddition (overgave WOII), Fort de la Pompelle, Planetarium of Palace du Tau (aartsbisschoppelijk paleis).

Extra opties

We kunnen je iedere dag een bijzondere culinaire beleving verzorgen! Zo is het een aanrader om bij mooi weer een picknick te houden met fenomenaal uitzicht over de wijngaarden. Maar we hebben nog veel meer opties die je kunt bijboeken. Kijk voor inspiratie bij onze activiteiten. Specifieke wensen? Geef dat dan ook vooral aan!

Reisgarantie en Reisvoorwaarden

Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garant. Meer informatie over VZR Garant vind je op www.vzr-garant.nl en onze pagina over de reisgarantie.

Op al onze reizen zijn de reisvoorwaarden van toepassing. Lees hier meer over onze reisvoorwaarden.

Onze pakketten

Pakket A

Epernay
3* hotel

2 nachten & 2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 395 p.p.

Boek nu!

Pakket B

Epernay
4* hotel

2 nachten & 2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 465 p.p.

Boek nu!

Pakket C

Epernay
5* hotel

2 nachten & 2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 555 p.p.

Boek nu!

Pakket D

Epernay
Luxe B&B

2 nachten & 2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 630 p.p.

Boek nu!

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!