Hotel in de champagneregio

De Champagneregio is zo mooi! Elk seizoen heeft haar eigen kleur en sfeer. De wijngaarden staan er altijd prachtig bij en is indrukwekkend te zien met oneindige vergezichten. Dit is waar het in de Champagne om gaat. Zodat er de beste druiven kunnen worden geoogst en de wijnmakers er de meest magische wijn van kunnen maken.

Verwennerij in de regio!

Verblijven tussen de wijngaarden geeft een bijzonder gevoel. Het geeft rust en tegelijkertijd overal waar je kijkt zie je de wijnranken. Onthaasten op z’n best in prachtige accommodaties waar ze goed weten hoe de gasten te verwennen. Ook ideaal om vanuit hier de Champagneregio verder te ontdekken! Daarnaast ben je nooit ver van de stad, mocht je toch wat meer dynamiek wensen.

Liever in een B&B?

Hieronder vind je het aanbod met de hotels, waar allerlei faciliteiten aanwezig zijn.

Wil je echter wel graag in de regio verblijven maar niet een hotel, kies dan voor één van de Boutique B&B’s of de Chambre d’Hôtes waar ze ook ’s avonds voor je koken. Wat ook kan is kiezen voor een Chateau in de regio, ook prachtig natuurlijk!

Impressie champagneregio

Programma

De regio op haar best

Wanneer je in de regio verblijft ben je verzekerd van ruimte, rust en prachtige uitzichten. Je krijgt direct een beeld waar het in de Champagne om draait. Alle locaties zijn allen bijzonder aangenaam. De enige keuze die je hebt te maken is wat voor type accommodatie je wenst.

Toelichting per pakket

Pakket A: Dit is een idyllisch chateau temidden van de wijngaarden. Gelegen ten westen van Reims op 20 minuten rijden in de (Petit) Montagne de Reims. Het hotel beschikt over een goed restaurant en heeft ook een heerlijk terras. Er is een boutique Spa met een hottub naast de wijngaarden voor de gasten. Het is ook mogelijk hier wellness behandelingen te boeken.

Pakket B: Dit chateau is van een champagneproducent. Prachtig gelegen in de Côte de Blancs en ze hebben een eigen restaurant met een verborgen rustig terras. De kamers zijn heerlijk comfortabel. Het is niet mogelijk deze producent te bezoeken in zijn kelder of een proeverij te doen. Het hotel ligt 15 minuten rijden, ten zuiden van, Epernay.

Pakket C: Dit is een heel aangenaam 3* hotel in de Côte de Blancs, op 25 minuten rijden, ten zuiden van Epernay en 30 minuten van Châlons-en-Champagne. Dit dorp is omgeven door de vele wijngaarden. Ze hebben bovendien een prettig en goed restaurant met een modern Franse keuken. De kamers zijn vlot en hedentijds ingericht. Op aanvraag zijn er ook kamers met een kitchenette te boeken.

Pakket D: Op één van de mooiste locaties in de regio ligt dit zeer luxe 5* hotel, op 10 minuten rijden ten noorden van Epernay. Hier wordt je van begin tot het einde in de watten gelegd. Alle kamers hebben zicht op de altijd veranderende wijngaarden met volledige privacy. Er is een binnen- en buitenzwembad, een spa met sauna en er zijn ook behandelingen te boeken. Ze beschikken over een gemoedelijke brasserie met waanzinnig terras en een Michelin restaurant.

Pakket E: Dit 4* hotel heeft schitterend uitzicht op de wijngaarden in (Grand) Montagne de Reims, ten noord-oosten van Epernay op 15 minuten rijden. Kamers zijn comfortabel ingericht waarbij de badkamer op een creatieve wijze met een gordijn kan worden afgesloten van de slaapkamer. Er is een grote spa met diverse sauna’s, enorme relaxruimte, buitenzwembad en ligbedden. Ook is het mogelijk hier wellness behandelingen te boeken. Er is een ruim en prettig restaurant en gezellige lounge bar.

Bezoek aan een kleine champagneproducent

Een bezoek aan een kleine, zelfstandige champagneproducent mag niet ontbreken. Daar wordt je verwelkomd vaak door de eigenaar of een familielid. De producenten vertellen je alles over hun gaarden, de type druiven en natuurlijk over hun cuvées. Ook maak je kennis met het gehele proces van de champagneproductie, van druivenpers tot bottelmachine. De rondleiding wordt uiteraard afgesloten met het proeven van de champagnes!

Bezoek aan een beroemd champagnehuis

Naast de zelfstandige champagneproducent, is het ook erg interessant op bezoek te gaan bij een bekend champagnehuis. Ook hier kun je genieten van een rondleiding met aansluitend een champagneproeverij. Je zult merken dat dit een totaal andere beleving is dan bij het kleine champagnehuis.

Reims & de Avenue de Champagne in Epernay

De l’Avenue de Champagne is de beroemde lange straat in Epernay. Epernay wordt beschouwd als het historisch centrum van La Champagne en een grootse champagne hoofdstraat kan dan natuurlijk niet ontbreken. De avenue zelf is al een pittoresk plaatje om doorheen te flaneren, daarnaast vind je er echter ook de indrukwekkende grote champagnehuizen. Een must-see in de Champagne!

Reims is de bekendste stad van de Champagne. Dankzij de lange historie van deze plaats is er veel te bewonderen en zijn er mooie plekken om te bezoeken. De Cathedral Notre Dame is het bekendste bouwwerk van Reims. In deze 800 jaar oude kathedraal zijn in het verleden vele koningen gekroond. Binnen in de gothische kerk kun je opkijken naar de prachtige beschilderde ramen door Marc Chagall. De kathedraal is één van de culturele hoogtepunten van de regio en zonder twijfel een must-see!

Ook het prachtige Palais du Tau kun je vinden in Reims. Dit aartsbisschoppelijk paleis staat, net als de Cathedral Notre Dame, sinds 1991 op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Het bouwwerk dateert echter al uit de 15e eeuw! Het werd gebouwd tussen 1498 en 1509 en later deels herbouwd in 1675. De Franse koningen die in de kathedraal van Reims werden gekroond, verbleven tijdens de kroningsfeesten in het paleis. Kortom, zeker een bezoek waard om deze historische plek kennen!

Extra opties

De regio leent zich bij uitstek voor allerlei sportieve activiteiten. Zo kun je er fietsen, wandelen, met een heteluchtballon mee. Kortom erg veel mogelijkheden. Geef aan wat je wenst en we verzorgen dit aanvullend op je programma. Kijk voor meer inspiratie bij onze activiteiten. Specifieke wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Reisgarantie en Reisvoorwaarden

Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garant. Meer informatie over VZR Garant vind je op www.vzr-garant.nl en onze pagina over de reisgarantie.

Op al onze reizen zijn de reisvoorwaarden van toepassing. Lees hier meer over onze reisvoorwaarden.

Onze pakketten

Pakket A

regio ten westen van
Reims

2 nachten in een 4* chateau
&
2 champagne bezoeken met proeverij

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 735 p.p.

Boek nu!

Pakket B

regio ten zuiden van
Epernay

2 nachten in een 4* chateau
&
2 champagne bezoeken met proeverij

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 505 p.p.

Boek nu!

Pakket C

regio ten zuiden van
Epernay

2 nachten in een 3* hotel
&
2 champagne bezoeken met proeverij

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 455 p.p.

Boek nu!

Pakket D

regio ten noorden van
Epernay

2 nachten in een 5* hotel
&
2 champagne bezoeken met proeverij

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 1.485 p.p.

Boek nu!

Pakket E

regio ten oosten van
Epernay

2 nachten in een 4* hotel
&
2 champagne bezoeken met proeverij

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 570 p.p.

Boek nu!

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!