Parijs & Champagne

Misschien wel het meest romantische weekend van ons aanbod! Samen wandelen langs de Seine, de Eiffeltoren bewonderen en slapen in hét champagnehotel van Parijs. Maar daarnaast ook een volledige dag genieten in de Champagnestreek. Het weekend Parijs & Champagne is bij uitstek een magische reis om cadeau te geven!

Romantiek en verwennerij

Tijdens dit weekend zorgen we ervoor dat je verblijft in een heerlijk hotel dat volledig is ingericht met als thema champagne. Dit 4-sterren hotel is de perfecte uitvalsbasis voor het genieten van de stad Parijs. En daarnaast laten we je de Champagne ontdekken met bijzondere bezoeken en proeverijen!

Impressie Parijs & Champagne

Programma

Parijs

Parijs kennen we als dé stad van de romantiek! Het is en blijft een indrukwekkende stad met de Eiffeltoren, de Seine en de vele onderscheidende wijken. Van de grandeur van Avenue de Champs-Élysées tot aan het gezellige terrasjes in Marais. Hier kunnen we ook champagneproeverij(en) voor je boeken of een mooie (wijn)fietstocht door de stad.Je verblijft hier in een bijzonder leuk 4-sterren hotel wat helemaal geïnspireerd is op de Champagne.

Dagtour in de Champagne

Van Avenue de Champs-Élysées naar de l’Avenue de Champagne. Dat is de beroemdste lange straat in de Champagne, in Epernay. Dit dorp wordt beschouwd als het historisch centrum van La Champagne en een grootse champagne hoofdstraat kan dan natuurlijk niet ontbreken. De avenue zelf is al een pittoresk plaatje om doorheen te flaneren, daarnaast vind je er echter ook de grote champagnehuizen, zoals Moët et Chandon en Laurent-Perrier. Een must-see in de Champagne!

Bezoek aan een kleine champagneproducent

Tijdens de dagtour bezoek je een kleine, zelfstandige champagneproducent. Daar word je verwelkomd door de eigenaar of een familielid. Ze vertellen je alles over hun gaarden, de type druiven die ze cultiveren en natuurlijk over hun cuvées. Ook maak je kennis met het gehele proces van de champagneproductie, van druivenpers tot bottelmachine. De rondleiding wordt uiteraard afgesloten met het proeven van de champagnes!

Bezoek aan een beroemd champagnehuis in Reims

Naast de zelfstandige champagneproducent, ga je ook op bezoek bij een bekend champagnehuis. Ook hier kun je genieten van een rondleiding met aansluitend een champagneproeverij. Je zult merken dat dit een totaal andere beleving is dan bij het kleine champagnehuis.

De Cathedral Notre Dame in Reims

Reims is de bekendste stad van de Champagne. Dankzij de lange historie van deze plaats is er veel te bewonderen en zijn er mooie plekken om te bezoeken. De Cathedral Notre Dame is het bekendste bouwwerk van Reims. In deze 800 jaar oude kathedraal zijn in het verleden vele koningen gekroond. Binnen in de gothische kerk kun je opkijken naar de prachtige beschilderde ramen door Marc Chagall. De kathedraal is één van de culturele hoogtepunten van de regio.

Palais du Tau in Reims

Indien gewenst kun je het Palais du Tau ook bezoeken in Reims. Dit aartsbisschoppelijk paleis staat, net als de Cathedral Notre Dame, sinds 1991 op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Het bouwwerk dateert echter al uit de 15e eeuw! Het werd gebouwd tussen 1498 en 1509 en later deels herbouwd in 1675. De Franse koningen die in de kathedraal van Reims werden gekroond, verbleven tijdens de kroningsfeesten in het paleis.

Extra opties

Er zijn verschillende extra opties bij te boeken. Kijk voor inspiratie bij onze activiteiten. Specifieke wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Onze pakketten

Pakket A

Parijs & Champagne

2 nachten in een hotel &
dagtour Champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 589 p.p.

Boek nu!

Pakket B

speciaal voor jou op maat

 

– van B&B tot hotel –

data zelf te kiezen

 

vanaf € 230
per aanvraag

 

Vraag aan!

Share This