Reims

Reims, dé hoofdstad van de champagneregio die deel uitmaakt van het cultureel erfgoed van UNESCO! Deze mooie stad heeft enorm veel te bieden. Naast culinaire hoogtepunten en heerlijke champagnes, vind je hier meerdere musea en natuurlijk de prachtige Notre Dame kathedraal. In deze stad geniet je enorm van de vele klasse restaurants, Franse brasserieën en gezellige champagnebars!

Genieten in Reims!

Proef zeker de lokale specialiteiten zoals de Fruit de Mer, pâté uit Reims, verrassende salades of de lokale forel. Liefhebbers van desserts komen hier ook niets te kort! Probeer een regionale dessert zoals Nonnettes au pain d’épice of de Biscuits de Roses de Reims.

Bij mooi weer kun je zowel in de zomer als winter op een van de terrasjes genieten. Aan het einde van het jaar is de bijzondere kerstmarkt een echte aanrader! De stad is dan prachtig verlicht en verrast je met exposities, lekkere marktjes, schaatsen in de buitenlucht en meer.

Impressie Reims

Programma

Reims ontdekken

Je geniet van deze prachtige, historische stad en ontdekt alle geheimen van de Champagnestreek. Het ruime aanbod aan restaurants en champagnebars laat je kennismaken met de Franse eetcultuur en belooft culinaire hoogtepunten! De Fransen verwennen je graag met heerlijke gerechten en delicatessen, uiteraard met bijpassende champagnes. We kunnen lunch en diner restaurants voor je reserveren. Vooral wanneer het een druk seizoen is, raden wij dat je zeker aan.

Bezoek aan een kleine champagneproducent

Tijdens een weekendje Reims krijg je echt een goede indruk van al wat de Champagnestreek te bieden heeft. Maak daarnaast zeker ook een rondrit door de omliggende dorpjes en bezoek een kleine champagneproducent, waarbij champagne vaak al generaties in de familie zit. Zo leer je op leuke wijze meer over het champagneproces, het karakter en de bijzonderheden van deze wijze van productie. Uiteraard wordt je bezoek afgesloten met het proeven van een aantal bijzondere champagnes van het huis. En waarschijnlijk bent jij daarna net als je voorgangers helemaal verkocht!

Bezoek aan een groot champagnehuis

Tijdens je bezoek aan Reims laten we je graag kennismaken met een groot en bekend champagnehuis. Je zal merken dat dit een hele andere, indrukwekkende beleving geeft. Een absolute aanrader om de wereld van champagne op een grootse manier te ervaren.

Bezoek aan de Kathedraal Notre Dame

Het is zeker een aanrader om de prachtige Kathedraal Notre Dame te bezoeken. Deze wordt nog altijd gebruikt om Europese staatshoofden te ontvangen. Ook zijn er interessante musea en monumenten zoals de Basilique Saint-Rémi waar de Flâneries Musicales de Reims plaatsvinden en de Kathedraal van Reims waar de Fêtes Johanniques de Reims een hoogtepunt vormen.

Bezoek een museum

Er zijn vele musea in Reims en de regio: Reims Museum of Fine Arts, Foujita Chapel, Saint Remi Museum, Museum de la Reddition (overgave WOII), Fort de la Pompelle, Planetarium of Palace du Tau (aartsbisschoppelijk paleis). Laat ons weten welke je wenst te bezoeken en wij regelen het voor je.

Extra opties

Wij maken je programma uniek en verrassend door je iedere dag een bijzondere beleving te bezorgen. Wat denk je van een bijzondere bar/restaurant in een luxe boomhut met weids Champagne uitzicht! Zo kun je aanvullende opties bijboeken. Kijk voor inspiratie bij onze activiteiten. En heb je andere specifieke wensen, geef dat dan vooral bij je keuze aan.

Reisgarantie en Reisvoorwaarden

Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garant. Meer informatie over VZR Garant vind je op www.vzr-garant.nl en onze pagina over de reisgarantie.

Op al onze reizen zijn de reisvoorwaarden van toepassing. Lees hier meer over onze reisvoorwaarden.

Onze pakketten

Pakket A

Reims
3* hotel

2 nachten &
2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 365 p.p.

Boek nu!

Pakket B

Reims
4* hotel

2 nachten &
2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 395 p.p.

Boek nu!

Pakket C

Reims
5* chateau

2 nachten &
2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 790 p.p.

Boek nu!

Pakket D

Reims
Luxe B&B

2 nachten &
2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

vanaf € 500 p.p.

Boek nu!

Pakket E

Reims
5* hotel

2 nachten &
2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 750 p.p.

Boek nu!

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!