Troyes

Op zo’n 130 kilometer ten zuiden van Reims, vinden we het stadje Troyes met een centrum in de vorm van een champagnekurk! Laat je tijdens een weekend Troyes betoveren door de prachtige vakwerkhuizen, gerestaureerde waterputten, de met klinkers geplaveide steegjes, musea en restaurants met een heerlijke streekkeuken.

Het is een romantische stad met muziek op gezellige pleintjes en een veelvoud aan prachtige smalle straatjes in combinatie met grootse moderne avenues met betoverende fonteinen. Maar de stad heeft naast haar charmes nog meer te bieden! Zo heeft deze regio prachtige natuur met veel mogelijkheden en uiteraard ook veel champagne. Troyes mag niet ontbreken op je bucket list!

Impressie Troyes

Troyes bezoeken

Tijdens een wandeling door Troyes, kun je de bijzondere gebouwen en opmerkelijk gerestaureerde vakwerkhuizen uit de 16de eeuw niet missen. Het was ooit een zeer bedrijvige handelsstad en heeft vele musea en interessante gebouwen. Een pronkstuk van de stad is de Saint-Madeleine kerk, met een van de mooist gebeeldhouwde stenen oksalen uit heel Frankrijk.

Ons spreekt vooral de prachtige natuur aan, de vele champagneproducenten en diverse champagnes. En kun je hier de dag afsluiten met een bruisend glas champagne en een heerlijk etentje. En voor wie graag wil winkelen kan zich te goed doen aan het ruime aanbod aan outlet winkels in Troyes.

Programma weekend Troyes

Troyes ontdekken

De stad heeft een heel gezellig centrum met vele pleintjes en terrasjes. Je kan voelt en ziet de historie. En het ruime aanbod aan restaurants laat je kennismaken met de Franse eetcultuur en prachtige champagnes. We kunnen lunch en diner restaurants voor je reserveren. En wanneer het een druk seizoen is, raden wij dat je zeker aan.

Bezoek aan een champagneproducent

Tijdens een weekendje Troyes krijg je echt een goede indruk van al wat de Champagnestreek te beiden heeft. Maak zeker een rondrit door de omliggende dorpjes en bezoek een kleine champagneproducent, waarbij champagne vaak al generaties in de familie zit. Zo leer je op leuke wijze over het champagneproces, het karakter en de bijzonderheden van deze wijze van productie. Uiteraard wordt je bezoek afgesloten met het proeven van een aantal bijzondere champagnes van het huis. En waarschijnlijk bent jij net als alle voorgangers verkocht!

Bezoek aan een middelgroot champagnehuis

Tijdens je bezoek aan Troyes is het ook bijzonder om kennis te maken met een groter champagnehuis. Je zal merken dat dit een hele andere, indrukwekkende beleving geeft. Een absolute aanrader om de wereld van champagne op andere manier te ervaren.

Bezoek aan historische gebouwen en musea

Het is zeker een aanrader om de prachtige Saint-Pierre of Saint-Paul Kathedralen, Saint-Madeleine kerk, Saint-Urbain basiliek of de Saint-Pantaléon te bezoeken. De Saint-Urbain basiliek is een gotisch meesterwerk met prachtige glasramen en de Saint-Pantaléon kerk met een grootse beeldencollectie. Ze geven je een mooie indruk van de gotische stijl en ook binnen kun je de bijzondere schatten van lokaal erfgoed ontdekken.

Interesse in musea? Dan heb je in Troyes en omgeving keuze uit de volgende musea: Museum van moderne kunst, apothekersmuseum, Maison de l’Outil et de la Pensée Ouvrière of Saint-Loup museum. En ook heel interessant en aansprekend is het museum van de schilder Renoir. In zuidelijke gelegen Essoyes vind je hier één van zijn voormalige ateliers en het modern ingerichte museum.

Sportief

De zuidelijke regio van de Champagne heeft veel sportieve mogelijkheden. De natuur is heel divers met bossen, meren en prachtige paden. Zo kun je er goed fietsen, wandelen, zeilen, vissen en golfen. Of genieten van één van de stranden. Geef ons aan wat jou aanspreekt dan vullen we dat aan in het programma.

Extra opties

Wij maken je programma uniek en verrassend door je iedere dag een bijzondere beleving te bezorgen. Wat denk je van een bijzondere bars en restaurants op idyllische plekken of relaxed op één van de romantische pleintjes in Troyes! Zo kun je aanvullende opties bijboeken. Kijk voor inspiratie bij onze activiteiten. Of heb je specifieke wensen, geef dat dan vooral bij de keuze aan.

Reisgarantie en Reisvoorwaarden

Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garant. Meer informatie over VZR Garant vind je op www.vzr-garant.nl en onze pagina over de reisgarantie.

Op al onze reizen zijn de reisvoorwaarden van toepassing. Lees hier meer over onze reisvoorwaarden.

Onze pakketten

Pakket A

Troyes

2 nachten in een 4* hotel &
2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te bepalen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 385 p.p.

Boek nu!

Pakket B

Troyes

2 nachten in een moderne B&B &
2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te bepalen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 295 p.p.

Boek nu!

Pakket C

Troyes

2 nachten in een 5* spa hotel &
2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te bepalen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 880 p.p.

Boek nu!

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!