Habits de Lumiére

Habits de Lumière, de Champagnestreek op haar best!

Dit is het meest populaire lichtfestival en champagne-event dat in de Champagne wordt georganiseerd in Epernay! Aan de vooravond van kerst en oud en nieuw wordt dit smaakvolle en kleurrijke festival aangeboden. Drie dagen staat Epernay bol van lichtspektakels, waanzinnig theater, heerlijk eten en veel champagne.

Genieten in Epernay

De exclusieve champagnehuizen in de Avenue de Champagne openen hun deuren alleen tijdens dit festival zodat je kunt genieten van champagne proeverijen en hapjes. Op deze manier kun je veel verschillende champagnes proeven!

De stad viert haar culinaire kunsten en culturele erfgoed. Zo kun je naast de festiviteiten in de Avenue de Champagne, ook genieten van ‘Habits de Saveurs’, een oldtimers parade en nog veel meer!
‘Habits de Saveurs’, is het smaakfestival waar bezoekers (ook voor kinderen) worden getrakteerd op lokale specialiteiten die diverse chefs uit de regio voorschotelen. In de avonduren is het dan volop feest met de theateroptocht en de lichtshow.

Hieronder lichten we de verschillende programma onderdelen toe. Als je geïnteresseerd bent, raden we aan tijdig te boeken. Het evenement is zo geliefd dat accommodaties snel volgeboekt zijn. Wanneer je overigens een aanpassing wensen in onderstaand programma, dan is dat uiteraard mogelijk.

Impressie Habits de Lumière weekend

Programma

Theater en lichtspektakels in Epernay

Tijdens het festivalweekend van Habits de Lumière geniet je in de avonden van theatrale straatvoorstellingen, prachtige parades en betoverende lichtshows. Het festival wordt ieder jaar populairder, zowel onder de lokale bevolking als bij bezoekers van de stad, en biedt elke keer weer nieuwe verassingen en mooiere shows. Een hele beleving die je lang bij zal blijven!

Bezoek aan de beroemde Avenue de Champagne

De Avenue de Champagne is de beroemde lange straat in Epernay. Epernay wordt beschouwd als het historisch centrum van La Champagne en een grootse champagne hoofdstraat kan dan natuurlijk niet ontbreken. De avenue zelf is al een pittoresk plaatje om doorheen te flaneren, daarnaast vind je er echter ook de prachtige hoofdgebouwen van grote champagnehuizen, zoals Moët et Chandon en Laurent-Perrier. Een must-see in de Champagne!

Bezoek aan een kleine champagneproducent

Tijdens een weekendje weg naar Habits de Lumière bezoek je een kleine, zelfstandige champagneproducent. Daar wordt je verwelkomd met een Engelstalige rondleiding. De producenten vertellen je alles over hun gaarden, de type druiven die ze cultiveren en natuurlijk over hun cuvées. Ook maak je kennis met het gehele proces van de champagneproductie, van druivenpers tot bottelmachine. De rondleiding wordt uiteraard afgesloten met het proeven van de champagnes!

Bezoek aan een beroemd champagnehuis

Naast de zelfstandige champagneproducent, ga je ook op bezoek bij een bekend champagnehuis. Ook hier kun je genieten van een rondleiding met aansluitend een champagneproeverij. Je zult merken dat dit een totaal andere beleving is dan bij de kleine champagneproducent.

Extra opties

Er zijn verschillende extra opties bij te boeken. Kijk voor inspiratie ook naar de mogelijke activiteiten. Specifieke wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Reisgarantie en Reisvoorwaarden

Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garant. Meer informatie over VZR Garant vind je op www.vzr-garant.nl en onze pagina over de reisgarantie.

Op al onze reizen zijn de reisvoorwaarden van toepassing. Lees hier meer over onze reisvoorwaarden.

Onze pakketten

Pakket D volgeboekt

Pakket A

Habits de Lumière
3* hotel in Epernay

2 nachten &
2 bezoeken met champagneproeverij

glasses-toast

13 – 15 december 2024

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 405 p.p.

Boek nu!

Pakket B

Habits de Lumière
B&B in Epernay

3 nachten &
2 bezoeken met champagneproeverij

glasses-toast

12/13 – 15/16 december

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 680 p.p.

Boek nu!

Pakket C

Habits de Lumière
Luxe villa in Ay

2 nachten & 2 bezoeken met champagneproeverij & taxi naar en van het event

glasses-toast

13 – 15 december 2024

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

vanaf € 530 p.p.

Boek nu!

Pakket D

Habits de Lumière
Gîte bij luxe villa in Ay

2 nachten & 2 bezoeken met champagneproeverij & taxi naar en van het event

glasses-toast

13 – 15 december 2024

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 530 p.p.

Boek nu!

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!