Culinaire wijnreis Zuid-Afrika

We nodigen je uit voor deze culinaire wijnreis naar Zuid-Afrika mét specialist Udo Göebel. De reis is van dinsdag 24 september tot vrijdag 4 oktober 2019. Er is plaats voor maximaal 13 deelnemers. Op dit moment hebben we nog 1 kamer beschikbaar voor 1 of 2 personen. De reis gaat definitief door.

Wat kun je verwachten?

Bij deze reis ligt de nadruk op het bezoeken van wineries. Hier wordt je ontvangen door de eigenaar of wijnmaker voor een VIP-behandeling. Zuid-Afrika heeft zich niet alleen op het wijngebied enorm ontwikkelt, ook zie je dit in de gastronomie. En daarom ga je tijdens de reis vooral ook genieten van het eten en drinken op hoog niveau!

Naast de wijnactiviteiten is er ook voldoende tijd uitgetrokken voor het zien van Kaap de Goede Hoop en Stellenbosch. Daarbij is september de beste tijd om walvissen te zien in de omgeving van Hermanus. Je verblijft meerdere nachten in aantal geselecteerde sfeervolle accommodaties. Kortom deze reis is een mix van cultuur, natuur en culinair genoegen.

Begeleiding door dé Zuid-Afrika specialist

Udo Göebel, van WineMatters is je begeleider. Hij heeft een staat van dienst op het wijngebied van Zuid-Afrika. Zo was hij een van de eerste wijnimporteurs die zich volledig richtte op de wijnen van dit prachtige land. Met zijn bedrijf WineMatters haalt hij ruim 10 jaar de beste wijnen naar Nederland. Hij is tevens docent aan de Wijnacademie, is Magister Vini (titel hoogste wijnopleiding in Nederland) en drievoudig Vinoloog van het Jaar.

Impressie Culinaire Wijnreis Zuid-Afrika

Programma

Van dag tot dag met de accommodaties

dag 1 dinsdag vertrek 10:00 uur, aankomst 21:20 uur. Stellenbosch, Roosenwyn Hotel ****

dag 2 woensdag: Stellenbosch

dag 3 donderdag: Stellenbosch

dag 4 vrijdag: Stellenbosch

dag 5 zaterdag: Paarl/Swartland. Scali Wine Lodge

dag 6 zondag: Paarl/Swartland

dag 7 maandag: Paarl/Swartland

dag 8 dinsdag: Hermanus, Whale Coast Hotel ****

dag 9 woensdag: Hermanus

dag 10 donderdag: Hermanus, vlucht, vertrek 23:05 uur

dag 11 vrijdag: aankomst Amsterdam 10:45 uur

De prijs en inbegrepen onderdelen

De reissom is € 2.975,- per persoon. Wil je een eigen kamer dan is de toeslag € 450,-. Dit is echter beperkt mogelijk in verband met de kleinschalige accommodaties. Als je alleen reist en een kamer wil delen, kan je dat aangeven op het boekingsformulier. Let op, indien dit niet mogelijk is, volgt er een 1 persoonstoeslag.

Bij deze reissom is inbegrepen;

 • vlucht met KLM naar Kaapstad en retour (rechtstreeks)
 • luchthavenbelasting en toeslagen*
 • vervoer in luxe bus voor alle programma-onderdelen met eigen chauffeur
 • alle overnachtingen in luxe en sfeervolle guesthouse/hotels
 • alle ontbijten, zeven lunches en vijf diners (excl. wijn)
 • excursie naar Kaap de Goede Hoop incl. tolgeld en entree natuurpark
 • reisbegeleiding door Udo Göebel MV
 • bezoek wijnhuizen inclusief proeverijen
 • * Onder luchthavenbelasting en toeslagen wordt verstaan: luchthavenbelastingen, veiligheidstoeslagen en brandstoftoeslagen. Bij boeking en uitgifte van de vliegtickets wordt de daadwerkelijke tax bepaald en aan u doorbelast.

  Niet inbegrepen;

 • overige lunches en diners
 • wijn bij lunches en diners
 • tips voor hotels en restaurants
 • persoonlijke uitgaven
 • Wij verwachten dat je per persoon maximaal € 500,- kwijt zult zijn aan bovenstaande zaken, dure persoonlijke aankopen uiteraard uitgezonderd.

  Je reis verlengen

  Het is mogelijk deze reis zelf te verlengen en uit te breiden. Wil je op een andere datum heen of terugvliegen dan bekijken we de mogelijkheden.

  Je kan hiervoor contact met ons opnemen of geef het aan op het boekingsformulier. Wij zijn bereikbaar via mail@champagnetravel.nl en 020-785 36 77.

  Aantal deelnemers

  De reis is voor maximaal 13 deelnemers. Gezien het karakter van de reis en de bezoeken maakt het deze reis nog persoonlijker. Overigens is het minimum aantal deelnemers 10 om de reis door te laten gaan.

  Op dit moment hebben we nog 1 kamer beschikbaar voor 1 of 2 personen. De reis gaat definitief door.

  Reacties van vorige deelnemers

  “De persoonlijke contacten met de lokale mensen zelf die enkel en alleen via Udo mogelijk waren en nooit zouden mogelijk geweest zijn bij een individuele reis en ook niet bij een andere groepsreis zonder de vriendschap van Udo’s contacten in Zuid-Afrika.”

  “Aangename groep, interessante wijnboeren/makers, reuze vriendelijke chauffeur. De warmte van jouw vriendschappen straalde op ons af!”

  “Prachtige reis. Goede afwisseling van bezoek aan wijndomeinen en ‘sight-seeing’, het laatste heel belangrijk voor mijn vrouw. Gezellige groep en leuke contacten.”

  “Persoonlijke invulling van de reisleiding, gebalanceerd programma.”

  Meer info of vragen

  Wil je nog meer informatie, heb je concrete vragen dan kun je rechtstreeks contact opnemen met de begeleider Udo Göebel via mail udo@winematters.nl of neem contact met ons op!

  Exclusief voor wijn en culinaire liefhebbers!

  Culinaire Wijnreis Zuid-Afrika

  24 september – 4 oktober 2019

  glasses-toast

  € 2975,- per persoon
  € 450,- één-persoonskamer toeslag

  Boek nu!

  Share This