Culinaire wijnreis Zuid-Afrika

We nodigen je uit voor deze culinaire wijnreis naar Zuid-Afrika mét specialist Udo Göebel. De reis wordt georganiseerd van 24 september tot 4 oktober 2024. Er is plaats voor maximaal 14 deelnemers. 

Wat kun je verwachten?

Bij deze reis ligt de nadruk op het bezoeken van wineries. Hier wordt je ontvangen door de eigenaar of wijnmaker voor een VIP-behandeling. Zuid-Afrika heeft zich niet alleen op het wijngebied enorm ontwikkelt, ook zie je dit in de gastronomie. En daarom ga je tijdens de reis vooral ook genieten van het eten en drinken op hoog niveau!

Naast de wijnactiviteiten is er ook voldoende tijd uitgetrokken voor het zien van de prachtige omgeving van Paarl, Franschhoek en Stellenbosch. Daarbij is september/oktober de beste tijd om walvissen te zien in de omgeving van Hermanus. Je verblijft meerdere nachten in aantal geselecteerde sfeervolle accommodaties. Kortom deze reis is een mix van cultuur, natuur en culinair genoegen.

Begeleiding door dé Zuid-Afrika specialist

Udo Göebel, van WineMatters is je begeleider en dé Zuid-Afrikaanse wijnexpert. Hij heeft een behoorlijke staat van dienst en wordt ook door de Zuid-Afrikaanse wijnbranche zeer gewaardeerd. Zo was hij één van de eerste wijnimporteurs die zich volledig richtte op de wijnen van dit prachtige land. Met zijn bedrijf WineMatters haalt hij ruim 17 jaar de beste wijnen naar Nederland. Hij is tevens docent aan de Wijnacademie, is Magister Vini (titel hoogste wijnopleiding in Nederland) en drievoudig Vinoloog van het Jaar.

Impressie Culinaire Wijnreis Zuid-Afrika

Programma

Van dag tot dag met de accommodaties

dag 1 dinsdag vertrek ochtend, aankomst avond. Stellenbosch

dag 2 woensdag: Stellenbosch

dag 3 donderdag: Stellenbosch

dag 4 vrijdag: Paarl

dag 5 zaterdag: Paarl

dag 6 zondag: Paarl

dag 7 maandag: Paarl

dag 8 dinsdag: Hermanus

dag 9 woensdag: Hermanus

dag 10 donderdag: Hermanus, vlucht, vertrek avond

dag 11 vrijdag: aankomst Amsterdam 10:45 uur

De prijs en inbegrepen onderdelen

De reissom is €3.975,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Wil je een eigen kamer dan is de toeslag €395,00. Als je alleen reist en een kamer wil delen, kan je dat aangeven op het boekingsformulier. Let op, indien dit niet mogelijk is, volgt er een 1 persoonstoeslag.

Bij deze reissom is inbegrepen;

 • vlucht met KLM naar Kaapstad en retour (rechtstreeks)
 • luchthavenbelasting en toeslagen*
 • vervoer in luxe bus voor alle programma-onderdelen met eigen chauffeur
 • water onderweg
 • alle overnachtingen in luxe en sfeervolle guesthouses/hotels
 • alle ontbijten, acht lunches en zes diners (sommige excl. wijn)
 • reisbegeleiding door dé Zuid-Afrika wijnexpert Udo Göebel MV
 • bezoek wijnhuizen inclusief proeverijen

* Onder luchthavenbelasting en toeslagen wordt verstaan: luchthavenbelastingen, veiligheidstoeslagen en brandstoftoeslagen. Bij boeking en uitgifte van de vliegtickets wordt de daadwerkelijke tax bepaald en indien nodig extra doorbelast.

Niet inbegrepen;

 • overige lunches en diners
 • wijn bij lunches en diners
 • tips voor hotels en restaurants
 • persoonlijke uitgaven

Wij verwachten dat je per persoon maximaal € 500,- kwijt zult zijn aan bovenstaande zaken, dure persoonlijke aankopen uiteraard uitgezonderd.

Je reis verlengen

Het is mogelijk deze reis zelf te verlengen en uit te breiden. Wil je op een andere datum heen of terugvliegen dan kan je dat aangeven en kunnen we extra accomodaties boeken of adviseren. Er zijn kosten verbonden aan het wijzigen van de vluchtdata.  

Je kan hiervoor contact met ons opnemen of geef het aan op het boekingsformulier. Wij zijn bereikbaar via mail@champagnetravel.nl en 020-785 36 77.

Doelgroep

Voor liefhebbers en geïnteresseerden in Zuid-Afrikaanse wijn. Deelnemers die niet eerder zijn mee geweest hebben voorrang op deelname.

Aantal deelnemers

De reis is voor maximaal 14 deelnemers. Gezien het karakter van de reis en de bezoeken maakt dat deze reis nog persoonlijker. Overigens is het minimum aantal deelnemers 10 om de reis door te laten gaan.

Reacties van vorige deelnemers

De vorige reis is beoordeeld met een 9,2. 

“Exclusieve bezoeken aan relaties van Udo, lunches in werkelijk prachtige setting, goede groepssfeer, perfecte organisatie.”

“Wat erg leuk en bijzonder was, was thuis bij de wijnmakers eten, dit maakte het nog persoonlijker dan het al was!”

“Een geweldige / overweldigende ervaring!”

“Geweldige ontvangsten door de wijnmakers, zeer welkom gevoel. Presentaties over de wijnen. Veel van geleerd.”

“Uitstekend verzorgd; goede chauffeur, altijd op tijd, vriendelijk, behulpzaam, luxe bus, goed onderhouden, altijd water aanwezig.”

“Udo is een toffe gozer, alles goed georganiseerd. tijdsplanning overal prima gehandhaafd.”

“Leuke reis maar wat ons betreft iets te intensief gericht op wijn. Wij vonden 3 wijnproeverijen op één dag te veel.”

“De persoonlijke contacten met de lokale mensen zelf die enkel en alleen via Udo mogelijk waren en nooit zouden mogelijk geweest zijn bij een individuele reis en ook niet bij een andere groepsreis zonder de vriendschap van Udo’s contacten in Zuid-Afrika.”

“Aangename groep, interessante wijnboeren/makers, reuze vriendelijke chauffeur. De warmte van jouw vriendschappen straalde op ons af!”

“Prachtige reis. Goede afwisseling van bezoek aan wijndomeinen en ‘sight-seeing’, het laatste heel belangrijk voor mijn vrouw. Gezellige groep en leuke contacten.”

“De bezochte wineries, hoe we daar ontvangen zijn, de enorme hartelijkheid. Maar bovenal de betrokkenheid, zorgzaamheid en kennis van Udo. Het was echt top!”

Meer info of vragen

Wil je nog meer informatie, heb je concrete vragen dan kun je rechtstreeks contact opnemen met de begeleider Udo Göebel via mail udo@winematters.nl of neem contact met ons op!

Reisgarantie en Reisvoorwaarden

Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garant. Meer informatie over VZR Garant vind je op www.vzr-garant.nl en onze pagina over de reisgarantie

Op al onze reizen zijn de reisvoorwaarden van toepassing. Lees hier meer over onze reisvoorwaarden.

Exclusief voor wijn en culinaire liefhebbers!

Culinaire Wijnreis Zuid-Afrika

24 september tot 4 oktober 2024
De reis is volgeboekt.

glasses-toast

€3.975,00 per persoon
€395,00 één-persoonskamer toeslag

Plaats je op de wachtlijst voor 2024 of neem een optie op 2025!

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!