Oprichtster en eigenaresse van Champagne Travel Hinke de Jong heeft een grote voorliefde voor champagne. Het vakblad Travel Incentives & Destinations sprak haar over de champagnereizen die ze aanbiedt via Champagne Travel.

De Jong: “Ik heb altijd veel gereisd en zo kwam ik ook in de Champagne terecht. Daar ontdekte ik mijn liefde voor zowel het product champagne als de gelijknamige regio in Frankrijk. In 2011 begon ik met het importeren van champagne onder de naam Brouzje. Al vrij snel wilde ik ook reizen naar de Champagne-regio gaan aanbieden. Het sluit perfect aan bij mijn passie voor reizen. Ik ben nu champagnespecialist en ken de regio heel goed. Ik kom er zo vaak en het is een prachtige omgeving met uiteenlopende mogelijkheden. De aanvragen voor champagnereizen groeiden in de loop van de tijd. Omdat het organiseren van de reizen en de import van champagne zulke verschillende activiteiten zijn, besloot ik in 2016 om de champagnereizen onder te brengen onder een nieuwe naam: Champagne Travel.”

Incentives - 1

Voor ieder doel en budget

“Champagne Travel organiseert champagnereizen voor particuliere en zakelijke groepen. Voor de zakelijke markt kun je denken aan incentivereizen, teambuilding en meetings of trainingen in de regio. Ik heb jaren als HR Consultant gewerkt in de zakelijke dienstverlening en ben daardoor goed bekend met potentiële wensen van een opdrachtgever. In de uitvoering heb ik gemerkt dat dit een waardevolle ervaring is. Bij het organiseren van een reis vind ik het belangrijk te achterhalen wat het doel is. We organiseren echt vanuit de klant: wat is het voor type groep en wat willen ze bereiken en meemaken? Vervolgens wordt dan het programma, de activiteiten en locaties op maat georganiseerd. Binnen ieder budget kunnen we een passende champagnereis ontwikkelen. Ondanks dat het zeer exclusief en duur kan, behoren reizen tegen een lager budget ook absoluut tot de mogelijkheden. Dat doet nooit af aan de betekenis van een reis, de ervaring blijft waanzinnig.”

 

Champagne, gastronomie en buiten zijn

“De door ons georganiseerde reizen bevatten altijd een combinatie van buiten zijn en de regio verkennen, het proeven en ontdekken van de champagne en uiteraard een gastronomisch aspect. Voor incentivereizen organiseren we bijvoorbeeld wandel-, fiets- of autorally’s met opdrachten gerelateerd aan champagne. Er vindt een bezoek plaats aan een majestueus champagnehuis en champagneproducent, gevolgd door champagneproeverijen, een mooie culinaire lunch of kookworkshop. Bij grote, zakelijke groepen ga ik zelf mee en kan ik tijdens de reis een masterclass of een proeverij verzorgen. De champagneregio is zo divers waardoor zoveel leuks is te ondernemen. Zoals activiteiten op het water of in de bossen en ook wandelingen in de wijngaard of een champagneproeverij in een boomhutbar. We willen dat mensen het echt naar hun zin hebben. Het hoogtepunt van een incentivereis is vaak het galadiner. Dat doen we bijna altijd in de kelders van grote champagnehuizen. Zo’n indrukwekkend galadiner bestaat uit 4-10 gangen en dit wordt uiteraard gecombineerd met verschillende champagnes van het desbetreffende huis. Op die manier kom je op prachtige plekken terecht en de belevenis van zo’n galadiner is onvergetelijk. Dergelijke galadiners zijn mogelijk vanaf 25 personen. We zoeken altijd naar een passende, mooie locatie die de grandeur uitstraalt die men voor ogen heeft. Reizen ten behoeve van teambuilding, trainingen of meetings kunnen ook uitstekend naar de Champagne worden georganiseerd in plaats van op de Nederlandse hei. Dat is ontzettend inspirerend en memorabel. Er kan met elkaar worden vergaderd op magnifieke plekken tussen de wijngaarden, in de Franse steden of in de champagnehuizen. We ontwikkelen hierbij een afwisselend programma waarbij er natuurlijk ook ruimte is voor ontspannende activiteiten.”

Incentives - 2Champagne Ambassadeur Nederland 2016

Hinke de Jong is uitgeroepen tot Champagne Ambassadeur van het jaar 2016. Een enorm prestigieuze en welverdiende titel. Het Comité Champagne is het regulerend orgaan rondom het product champagne en organisator van de ambassadeursverkiezing. “Iedere keer heeft de competitie een ander thema en voor mij was dat het gebruik van reservewijn in champagne, een heel technisch onderwerp. Ik ben ontzettend trots op deze titel die voor eeuwig geldt. Een kroon op mijn werk. Ik ben een relatief nieuwe binnenkomer in de branche en dan helpt de winst van zo’n mooie titel enorm. Komend jaar zit ik in de jury voor de verkiezing van 2018. Ik kijk ernaar uit om weer aanwezig te zijn bij de ambassadeursverkiezing, maar dan aan de andere kant van de tafel en met de titel al op zak!”

 

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!