Vier Kerst in de Champagnestreek!

Wanneer het einde van november nadert, verheugen we ons al op warme chocolademelk, haardvuur en lekkernijen. Sfeervolle kerstmarkten en mooie verlichting maken het einde van het jaar extra gezellig. Maak deze periode nog meer bijzonder door een kerstmarkt in la Champagne te beleven!

Ultieme kerstgevoel in de Champagnestreek

Met de jaarwisseling drinken we natuurlijk allen een heerlijk glas champagne met onze dierbare vrienden en familie. Het einde van het jaar is hierdoor in heel de wereld onlosmakelijk verbonden met het bruisende goud. En dat voel je in de champagneregio! Van eind november tot en met eind december beleef je het ultieme kerstgevoel. De hele maand staat in het teken van feest, gezelligheid en natuurlijk.. champagne! Grote kerstmarkten, bijzondere festivals, levensgrote kerststallen, verlichte straten én culinair genieten. Pak dit jaar je kans en beleef de magie van de kerstmarkten in de Champagne!

Impressie kerstmarkten in de Champagne

Programma

Grote kerstmarkt in Reims

Ontdek één van de grootste kerstmarkten van Frankrijk! In Reims geniet je van 125 kerststalletjes met onder andere lokale delicatessen, traditionele producten en vele kerstcadeautjes. Maar kerstmarkt is vooral gekend om zijn chalets van de kleine en grote champagneboeren die hun eigen champagnes tegen een voordelige prijs verkopen. Naast de kerstmarkt kun je ook genieten van een groot reuzenrad, een nagebouwd kerstdorp en natuurlijk de prachtige stad!

Je geniet van deze prachtige, historische stad en ontdekt alle geheimen van de Champagnestreek. Het ruime aanbod aan restaurants en champagnebars laat je kennismaken met de Franse eetcultuur en belooft culinaire hoogtepunten! De Fransen verwennen je graag met heerlijke gerechten en delicatessen uiteraard met bijpassende champagnes. We kunnen lunch en diner restaurants voor je reserveren. En wanneer het een druk seizoen is, raden wij dat je zeker aan.

Kerst in Epernay

Ook in Epernay kun je heerlijk rondstruinen over de gezellige kleine kerstmarkt met allerlei gastronomische, ambachtelijke en feestelijke producten. Maar laat je ook meevoeren langs de feestelijk verlichte champagnehuizen op de Avenue du Champagne, ga schaatsen op de openluchtijsbaan en bewonder de kerststal.

En niet te vergeten: bezoek het beroemde lichtfestival Habits de Lumière en geniet van vuurwerk, drakendansen, proeverijen, theater en natuurlijk betoverende lichtshows!

Kerst in Troyes

Breng je kerstvakantie door in het centrum van Troyes! Sinds een aantal jaren wordt kerst hier weer groots gevierd in dit romantische stadje. Magische versiering en verlichting, en een ruim entertainment programma maken Troyes een ideale kerstuitstap voor jong en oud. Ook vinden er op verschillende plaatsen en gebouwen shows, en lichtprojecties plaats. Bezoek Troyes en geniet van mooie jazz concerten en wandelingen door de knusse straatjes, terwijl je geniet van een bruisend glas champagne!

Bezoek aan een kleine champagneproducent

Tijdens dit weekendje krijg je echt een goede indruk van al wat de Champagnestreek te beiden heeft. Maak zeker een rondrit door de omliggende dorpjes en bezoek een kleine champagneproducent, waarbij champagne vaak al generaties in de familie zit. Zo leer je op leuke wijze over het champagneproces, het karakter en de bijzonderheden van deze wijze van productie. Uiteraard wordt je bezoek afgesloten met het proeven van een aantal bijzondere champagnes van het huis. En waarschijnlijk bent jij net als alle voorgangers verkocht!

Bezoek aan een groot champagnehuis

Tijdens je bezoek aan de Champagne laten we je graag kennismaken met een groot en bekend champagnehuis. Je zal merken dat dit een hele andere, indrukwekkende beleving geeft. Een absolute aanrader om de wereld van champagne op een grootse manier te ervaren.

Bezoek aan de beroemde Avenue de Champagne

De l’avenue de Champagne is de beroemde lange straat in Epernay. Epernay wordt beschouwd als het historisch centrum van La Champagne en een grootse champagne hoofdstraat kan dan natuurlijk niet ontbreken. De avenue zelf is al een pittoresk plaatje om doorheen te flaneren, daarnaast vind je er echter ook de indrukwekkende grote champagnehuizen. Een must-see in de Champagne!

Historie en musea in Reims

Reims is de bekendste stad van de Champagne. Dankzij de lange historie van deze plaats is er veel te bewonderen en zijn er mooie plekken om te bezoeken. De Cathedral Notre Dame is het bekendste bouwwerk van Reims. In deze 800 jaar oude kathedraal zijn in het verleden vele koningen gekroond. Binnen in de gothische kerk kun je opkijken naar de prachtige beschilderde ramen door Marc Chagall. De kathedraal is één van de culturele hoogtepunten van de regio en zonder twijfel een must-see!

Ook het prachtige Palais du Tau kun je vinden in Reims. Dit aartsbisschoppelijk paleis staat, net als de Cathedral Notre Dame, sinds 1991 op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Het bouwwerk dateert echter al uit de 15e eeuw! Het werd gebouwd tussen 1498 en 1509 en later deels herbouwd in 1675. De Franse koningen die in de kathedraal van Reims werden gekroond, verbleven tijdens de kroningsfeesten in het paleis. Kortom, zeker een bezoek waard om deze historische plek te leren kennen!

Of bezoek één van de volgende musea: Reims Museum of Fine Arts, Foujita Chapel, Saint Remi Museum, Museum de la Reddition (overgave WOII), Fort de la Pompelle, Planetarium of Palace du Tau (aartsbisschoppelijk paleis)

Extra opties

Wij maken je programma uniek en verrassend door je iedere dag een bijzondere beleving te bezorgen. Wat denk je van een bijzondere bar/restaurant in een luxe boomhut met weids Champagne uitzicht! Zo kun je aanvullende opties bijboeken. Kijk voor inspiratie bij onze activiteiten. Of heb je specifieke wensen, geef dat dan vooral bij de keuze aan.

Reisgarantie en Reisvoorwaarden

Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garant. Meer informatie over VZR Garant vind je op www.vzr-garant.nl en onze pagina over de reisgarantie.

Op al onze reizen zijn de reisvoorwaarden van toepassing. Lees hier meer over onze reisvoorwaarden.

Onze pakketten

Pakket A

Kerst in Reims
3* hotel

2 nachten &
2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 330 p.p.

Boek nu!

Pakket B

Kerst in Reims
4* hotel

2 nachten &
2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 395 p.p.

Boek nu!

Pakket C

Kerst in de regio Reims
4* chateau

2 nachten &
2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 735 p.p.

Boek nu!

Pakket D

Kerst in Troyes
4* hotel

2 nachten &
2 champagne bezoeken met champagne

Data zelf te kiezen

TWEEPERSOONS
KAMERBEZETTING

€ 370 p.p.

Boek nu!

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!