Champagne Sommelierreis

Bij deze nodigen we je met plezier uit voor de Sommelier reis naar de Champagne. Het is een reis voor sommeliers en mensen werkzaam in de gastronomie. Vertrek is op zondag 23 maart en we komen terug op woensdag 26 maart 2025.

Leren en genieten!

Het is een educatieve reis waarbij we vooral de diverse smaakstijlen van Champagne en de serveerwijze onder de aandacht willen brengen. Een kleine opsomming;
– bezoek aan grote bekende champagnehuizen met proeverijen
– bezoek aan kleinere champagneproducenten met proeverijen
– bezoek Comité Champagne over de laatste ontwikkelingen in de Champagne
– Champagne masterclasses over verschillende thema’s

Het zal een vol programma zijn aangezien we zoveel mogelijk informatie willen vergaren in beperkte tijd.

Organisatie en begeleiding

De begeleiding is in handen van Champagne Ambassadeur Hinke de Jong. En onder voorbehoud is ook Champagne Ambassadeur Anja Vondenhoff begeleider. De reis wordt verzorgd door Champagne Travel.

Impressie Champagne Sommelierreis

Programma

De onderdelen

De reis is een aaneenschakeling van interessante onderdelen. Waarbij gastronomie en champagne continu en op verschillende wijze aan de orde is. Hier een opsomming van de onderdelen.

– bezoek aan grote bekende champagnehuizen met proeverijen– bezoek aan kleinere champagneproducenten met proeverijen– bezoek Comité Champagne over de laatste ontwikkelingen in de Champagne– Champagne masterclasses over verschillende thema’s

De Champagne masterclasses

Door middel van verschillende masterclasses geven we aandacht aan de volgende onderwerpen;

o  Wijnbouw

o  Vinificatie

o  Wijn en spijs

o  Rosé

o  Wijn en glaswerk

o  Sabreren / A la volée

o  Oude wijnen

Bezoek aan een kleine champagneproducent

Tijdens de gastronomie sommelierreis bezoeken we een een kleine, zelfstandige champagneproducent. Daar wordt je verwelkomd met een Engelstalige rondleiding. De producent vertelt je alles over hun wijngaarden, de druivenrassen die ze cultiveren en natuurlijk over hun cuvées. Ook maak je kennis met het gehele proces van de champagneproductie, van druivenpers tot bottelmachine. De rondleiding wordt uiteraard afgesloten met het proeven van champagnes!

Bezoek aan grote bekende champagnehuizen

Naast de zelfstandige champagneproducent, ga je ook op bezoek bij bekende een paar grootse champagnehuizen. Ook hier kun je genieten van een rondleiding met aansluitend een champagneproeverij. Je zult merken dat dit een totaal andere beleving is dan bij het kleine champagnehuis.

Bezoek Comité Champagne Epernay

We zullen ook het Champagnebureau bezoeken in Epernay. Hier wordt je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Champagne.Het Champagnebureau is allesbepalend voor de productie van de champagne en belangrijk voor zowel de boeren als de huizen.

Hotel

We verblijven in Epernay, in een 3* hotel waar we iedereen een eigen kamer kunnen bieden. Dit is een verzorgd hotel en inclusief ontbijt.

Vervoer

We reizen met een bus vanuit een centrale locatie in Nederland naar de Champagne op zondagochtend. En rijden dan woensdag na de lunch weer terug.

Doelgroep en minimaal vereist niveau

Deze reis is gericht op medewerkers die als sommelier, assistent-sommelier of maître-sommelier werkzaam zijn. Deelnemers hebben een minimaal opleidingsniveau van SDEN 3, WSET3, CMS of vergelijkbare ervaring. Sommeliers die niet eerder zijn mee geweest hebben voorrang op deelname tot 31 januari. Liefhebbers die niet onder de doelgroep vallen kunnen zich plaatsen op de wachtlijst. Zodra er plek is wordt dit gecommuniceerd.

Kosten en aanmelding

De kosten van het geheel zijn €775,00 per persoon. Dit is inclusief het programma, overnachtingen met ontbijt, toeristenbelasting, vervoer en begeleiding en bijna alle lunches/diners/champagne ter plaatse. Zodra het programma definitief is, volgt voor vertrek een resterend bedrag voor de -niet inbegrepen champagne/wijn – bij de lunches en diners. Afgelopen jaar was dat rond €100,00 per persoon.

Reviews en beoordeling vorige sommelierreizen

De laatste reis is beoordeeld met een 9,3 / Verhouding prijs – inhoud 8,9 / Reisbegeleiding 9,6.

o  Zeker doen. Je proeft veel, je leert veel en mooie reisgenoten!

o  Learning by doing! Je moet er zelf zijn geweest om de champagne aan tafel goed te kunnen verkopen. Ervaring geeft inhoud aan je verhaal!

o  Deze reis is een aanrader; zeer gevarieerd programma naar kleine en grote producenten, visites naar de wijngaard en de kelder; eenvoudige en chique lunches en diners en bovenal proef je een groot scala aan champagne stijlen van negociants, recoltant manipulants, prestige cuvees en oudere champagnes. Je ontmoet een grote verscheidenheid aan wijn professionals met veel lol in bars aan het slot van de dag. Carpe Diem deze reis naar Champagne.

o  Niet twijfelen, doen!

o  Het is erg leerzaam maar zeker ook niet onbelangrijk heel erg veel plezier gehad.

o  Doen! Een ervaring en veel leermomenten rijker, want steeds hoor of zie je wel weer iets wat je nog niet wist. Plus het feit dat je leuke nieuwe mensen ontmoet.

Ben je enthousiast en wil je deze unieke kans op een prachtige reis pakken?Meld je dan zo snel als mogelijk aan via onderstaande button.Heb je vragen dan kun je gebruik maken van onscontactformulier!

Reisgarantie en Reisvoorwaarden

Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garant. Meer informatie over VZR Garant vind je op www.vzr-garant.nl en onze pagina over de reisgarantie.

Op al onze reizen zijn de reisvoorwaarden van toepassing. Lees hier meer over onze reisvoorwaarden.

EXCLUSIEF VOOR SOMMELIERS – ASSISTENT SOMMELIERS – MAITRE SOMMELIERS

Champagne Sommelierreis

3 nachten
23 – 26 maart 2025
 
glasses-toast

1p-KAMER

€775,- p.p.

Boek nu of neem een optie!

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!