Met de kids

Reizen met kinderen? Boek een familiereis naar la Champagne! Vanaf 3 dagen kunnen we je al een gevarieerd programma bieden. De kinderen maken de leukste belevenissen mee terwijl de hoogtepunten van de Champagnestreek uiteraard niet ontbreken!

Reizen met kinderen

Bezoek champagnehuizen en producenten, ontdek Reims of Epernay, geniet van heerlijke gerechten en plan bijzondere activiteiten. Juist mét kinderen is de Champagne ook een perfecte bestemming omdat je zoveel kunt beleven. Er zijn een aantal bijzondere plekken die de kids spannend, interessant en leuk vinden!

Impressie familiereis met de kids

Programma

Reims of Epernay ontdekken

Tijdens je verblijf is het ook interessant de stad van de kroningen te bezoeken: Reims! Deze stad barst van de historie en heeft veel interessante monumenten. Maakt je gezin graag mooie wandelingen? De Avenue de Champagne in Epernay, dat ook wel het hart van de Champagne wordt genoemd, is een perfecte omgeving om de benen te strekken. Ook is de speciale ‘Route Touristique’ door de Champagne een aangename manier om de omgeving en natuur te zien.

Bezoek aan een kleine champagneproducent

Tijdens het bezoek ervaar je een persoonlijke kennismaking en rondleiding door een kleine champagneproducent. Hij of zij vertelt je op een leuke manier over het champagneproces, het karakter en de bijzonderheden van de productie. Uiteraard wordt een bezoekje afgesloten met het proeven van een aantal champagnes van het huis. Wil je graag wat meer avontuur, dan kun je ook de wijngaarden bezoeken. Een leuke en aangename manier om op een informele wijze je gezin kennis te laten maken met de passie van de kleine champagneproducent.

Bezoek aan een groot champagnehuis

Dit is een absolute aanrader om de wereld van champagne op een grootse manier te ervaren. Kinderen zullen onder de indruk zijn van bijvoorbeeld de enorme kelders, waar diep onder de grond duizenden flessen champagne liggen te rijpen. Een hele andere beleving dan bij de kleine producenten!

Culinair genieten

Als je naar la Champagne gaat, zul je culinaire verwend worden! De Franse brasserieën en klasse restaurants met heerlijke gerechten en bijpassende champagnes zijn een waar genot! Voor gezinnen kunnen we mooie avonden verzorgen. Zo kun je bijvoorbeeld In je accommodatie ’thuis’ je eigen kok laten komen of passende restaurants naar jouw wensen uitkiezen.

Verder is de champagnestreek perfect voor een gezellige picknick tussen de wijnranken, en zijn er bijzondere champagnebars! Een unieke setting is altijd leuk voor de kinderen. Zo raden wij een champagnebar in een luxe boomhut aan met weids Champagne uitzicht.

Bezoek aan het grootste Europese kasteel

Op weg naar de Champagne is een bezoek aan het grootste kasteel van Europa een aanrader! In dit kasteel dat al 6 eeuwen oud is, worden speciale riddervoorstellingen gespeeld met paarden, ridders, valkeniers en vuurspuwers (shows per periode verschillend). Als je een echte bijzondere ervaring wil, kun je in dit kasteel blijven overnachten.

Natuur opsnuiven in het wolvenbos

Iets dichter bij de Champagne ligt een prachtig bos waar je kennismaakt met een troep wolven. In dit park leer je de dieren beter kennen in hun natuurlijke omgeving. Er is daarnaast ook veel aandacht voor de ‘nachtdieren’ zoals vleermuizen, uilen en vuurvliegjes. Voor de kinderen is er een leuke springhangmat, dat is een trampoline tussen de bomen.

Klauteren in het Boomklimpark

In het hart van de Champagne, tussen de wijnranken, ligt het bos met de magische en zeldzame Kronkelbeuken. Dit bos is heerlijk om te wandelen en ook vind je hier een boomklimparcours. Zowel voor de kinderen als volwassenen een bijzondere belevenis.

Na dit zweefavontuur kun je genieten in de speciale Champagne boomhutbar. Ontspannen met een heerlijk bruisend glas en een prachtig uitzicht!

Asterix Park

Wil je na je Champagne bezoek nog een andere leuke uitstap plannen? Dan kunnen we het Asterix Park aanraden, zeer populair en gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix.

Sportieve activiteiten

Geniet van de prachtige omgeving tijdens de mooiste fietstochten of maak ontspannende gezinswandelingen de druivenvelden, het bos, het merengebied of de historische steden! Zijn je kids fervente paardrijders? De omgeving is ook te paard te verkennen!

Wanneer je meer tijd hebt en een heerlijke vakantie wil spenderen in dit prachtige deel van Frankrijk, kunnen we ook vele watersporten voor je verzorgen! Voornamelijk het zuidelijke deel van de regio is werkelijk een prachtig natuurgebied met een aantal meren. Hier kun je veel sportieve activiteiten uitvoeren zoals zeilen (zeilboten, zwaardboten, catamarans en zeilscholen zijn aanwezig), kitesurfen, speedbootracen, jetski, waterski en zwemmen.

Onze pakketten

De prijs van een Champagnereis met kinderen is afhankelijk van je accommodatie, duur en gewenste programma. Je kunt verblijven in een chambre d’hôte, gîte, hotel of een kleinschaliger boutique hotel. Informeren naar de mogelijkheden? Maak gebruik van het aanvraagformulier of stuur ons een mailtje! Per aanvraag rekenen we €230 kosten. Dit brengen we in rekening wanneer je niet ingaat op het voorstel. Indien je boekt vervallen deze kosten en betaal je de kosten van je op maat gemaakte reis.

Share This

WELKOM bij Champagne Travel!

De Champagne is geliefd en veel geboekt.

Daarom vast een eerste advies. Doe je aanvraag minimaal 2 maanden voor gewenste vertrekdatum.
En voor de speciale events of aanvragen met grote groepen minimaal 6 – 12 maanden voor vertrek.

Activiteiten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van een arrangement.

Veel plezier met het ontdekken van onze Champagne reizen!